Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocatepe staj konsorsiyumu imzalandı – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Senato Salonunda gerçekleştirilen
Kocatepe staj konsorsiyumu imzalandı

AKÜ Senato Salonunda gerçekleştirilen imza törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Çolak, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdürü Prof. Dr. Ayhan Erol, Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi UİB Koordinatörü Doç. Dr. Ramazan Erdağ, Anadolu Üniversitesi UİB Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Gamze Alper ile üniversite temsilcileri katıldı.
İmza töreni öncesi Kocatepe Staj Konsorsiyumu hakkında sunumunu gerçekleştiren UİM Müdürü Prof. Dr. Ayhan Erol, AKÜ UİM çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Erol, “Uygulama Araştırma Merkez Müdürlüğümüz doğrudan Rektörümüze bağlı olup sorumlu rektör yardımcımız, müdür, müdür yardımcısı, Mevlana koordinatörü, Erasmus koordinatörü ve 7 personel ile hizmet sunmaktadır. Uygulama Araştırma Merkez Müdürlüğümüzün ofislerinin dışında bir Erasmus Kafemiz mevcuttur. Erasmus kafe, yurt dışından gelen Erasmus öğrencilerinin ve yurt dışından gelen öğretim elemanlarımız ile misafir öğretim elemanlarımızın kullanımına açık olup hizmet sunmaktadır.” diye konuştu.
“ÜNİVERSİTELER PROJELERLE YARIŞIR”
Üniversitelerin rekabet içerisinde olduğu Dünya ve Türkiye’de projelerle yarışıldığını ifade eden Erol, Kocatepe Staj Konsorsiyumu hakkında şu bilgileri paylaştı:
“2 yıl önce başlatmış olduğumuz konsorsiyumlar vardı. Bunlar Anadolu Staj Konsorsiyumu ve Uşak New Horizons Konsorsiyumu, bu konsorsiyumların bu yıl içerisinde kapanmasını yapacağız. Akabinde de yeni iki tane kabul edilen staj konsorsiyumlarımız devam edecektir. Anadolu Staj Konsorsiyumumuz Anadolu Üniversitemizin koordinatörlüğündedir. Osmangazi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Eskişehir Sanayi Odası ortaklığında yürütülmekteydi. Bu projemiz gayet başarılı bir şekilde devam etti ve sonuçlanması yakın zamanda olacaktır. New Horizons Staj Konsorsiyumu ise Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yapılmış olup burada yine Celal Bayar Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi gibi ortaklarla sürdürülmekteydi. Bunların bitimi göz önüne alındığında arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantıda yeni konsorsiyumlara başvurmanın doğru olacağını ve bu uyumlu ortaklığın devam etmesi konusunda aldığımız karar ile yeni iki tane konsorsiyuma imza attık. Bunlardan bir tanesi Manisa Celal Bayar Üniversitesinin koordinatörlüğünde yapılmış olan bir staj konsorsiyumudur. Bugün de üniversitemizin koordinatörlüğünde yürütülecek olan Kocatepe Staj Konsorsiyumuna devam edeceğiz.”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise Afyon Kocatepe Üniversitesinin ulusalarasılaşmaya büyük önem veren bir kurum olduğunu söyledi.
Konsorsiyum ortaklarının görüşlerini bildirmesinin ardından protokol imzalandı.

TEKNOPARKTA 21 FİRMA 5 MİLYON TL HİZMET

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ulusalarasılaşmaya ve Avrupa Birliği projelerine çok önem verdiklerini ifade etti. Projeler ile ilgili bilgiler veren Serteser, “Halen iki UR-GE projesini ve 1 KOBİ Akademisi adı altında Avrupa Birliği projesini yürütüyoruz. Aynı zamanda KOBİ Hastanesi isimli bir Avrupa Birliği projesinin de ön elemelerini kazandık. İnşallah projeyi de kazanacağız. Ayrıca üniversite-sanayi işbirliğine de önem veren bir ticaret ve sanayi odasıyız. Sayın Hocamız ile birlikte bir buçuk sene önce Teknoparkı kurduk. 21 firma burada çalışıyor. Aşağı yukarı 5 milyon liraya yakın hizmet üretildi. Ayrıca binalarını yapacağız ve sanayicilerimize tahsis edeceğiz.” şeklinde konuştu.