Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocatepe ve Şehitliklere yapılan gezilerde kılavuz almak zorunlu

Bu haberin fotoğrafı yok
Kocatepe ve Şehitliklere yapılan gezilerde kılavuz almak zorunlu

Milli Parklar 5.Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar sınırları içerisindeki Kocatepe, şehitlikler ve Dumlupınar civarındaki anıtlara gezi düzenlemek isteyen kişi ve kurumlara yönelik uyarılarda bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan bu alanların gezilip görülmesinde Alan Kılavuzu almanın mecburi olduğu belirtilen açıklamada, “Korunan alanlara gelen grup halindeki (12 ve daha fazla kişiden oluşan) ziyaretçiler veya etkinlik düzenleyen acenteler, kendi bünyelerinde rehber bulunsa dahi korunan alanlarda yapılacak ziyaret ve etkinlikler için alan kılavuzu almak mecburiyetindedirler” denildi.
Alan Klavuzu olmadan yapılan topluca gezilerde, okul, kurum ve acentelerin ilgili yönetici ve personelinin bu yüzden cezai müeyyidelerle karşılaşabileceği bildirildi. Alan Kılavuzu alınmadan yapılan gezilerin istenilen amaca da hizmet etmediğine yer verilen açıklamada, bu tür gezi düzenlemek isteyenlerin Anıtpark karşısında bulunan Milli Parklar Müdürlüğü ile irtibata geçebilecekleri kaydedildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti