Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koçoğlu özelleştirmelere dikkat çekti – Kocatepe Gazetesi

Koçoğlu özelleştirmelere dikkat çekti – Kocatepe Gazetesi
Koçoğlu özelleştirmelere dikkat çekti

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES) geleneksel yemekli toplantısı, Bilkent Otelinde yapıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan İNTES Başkanı hemşehrimiz Şükrü Koçoğlu özelleştirme uygulamalarına dikkat çekti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Biz ne yaparsak yapalım, bu ülkeye yapacağımız en büyük iyilik, mali disiplini korumak ve faizi tek hanede tutmaktır. Bundan daha büyük bir kazanç olamaz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşi Esra Şimşek’le birlikte katıldı.Bakan Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünya ekonomisini küresel kriz çerçevesinde değerlendirirken, ağır bir kriz ortamının ardından dünyanın bir toparlanma sürecine girdiğini kaydetti. Bundan sonraki süreçte dünyada ekonomik dengelerin yeniden kurulacağını anlatan Şimşek, bu kapsamda dengesizlikleri gidermeye dönük birtakım çalışmalar yapıldığını, önümüzdeki dönemde de büyük bir politika yanlışlığı yapılmazsa büyümenin nispeten artarak devam edeceğini ancak, gerek büyümede, gerek faiz oranlarında, 2007 yılı öncesine ve o döneme dönüşün bir miktar zaman alacağını ifade etti.
“http://m.kocatepegazetesi.com/”EN BÜYÜK İYİLİK,
MALİ DİSİPLİNİ KORUMAK”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Vatandaş ve yatırımcı için faizlerin tek hanede tutulmasının yararlarını sıralayan Şimşek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”biz ne yaparsak yapalım, bu ülkeye yapacağımız en büyük iyilik, mali disiplini korumak ve faizi tek hanede tutmaktır. Bundan daha büyük bir kazanç olamaz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Bankacılık sektörüne yönelik düzenlemeler hakkında da bilgi veren Şimşek, Türkiye’nin bu dönemde en büyük avantajının bankacılık sektörünün sağlam olması olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Nasıl ki faizde gelinen seviye Türkiye’nin görünümünü iyileştiriyorsa aslında bankacılık sektörünün sağlam yapısı da geleceğe dönük iyimser olmamızı sağlıyor. Bu süreç iyi yönetilmeseydi, ABD, İngiltere, Almanya, Dubai gibi bankalar batsaydı bunun yükü, eninde sonunda faturası, vatandaşa, dolaylı olarak herkese yansırdı”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
KAYIT DIŞI ÇALIŞMAK
ZOR OLACAK
Türkiye’nin en önemli darboğazlarından birinin de kayıt dışılık olduğuna işaret eden Şimşek, kayıt dışılığa gelir kaybı olarak bakmamak gerektiğini, özünde kayıt dışılığın, kalkınmanın, verimliliğin önündeki en büyük engel, haksız rekabetin temeli olduğunu vurguladı. Kendilerinin kayıt dışılığı artık konuşmadan, tedbirleri uygulamaya koyarak azaltmaya çalıştıklarını bildiren Şimşek, bunun için Gelir İdaresi Başkanlığını daha güçlü bir konuma getireceklerini söyledi. Bu kapsamda, personel yönetimine esneklik tanıyacaklarını, denetim elemanı almaya sınır koymayacaklarını anlatan Şimşek, teknolojiyi de yoğun şekilde kullanmaya başlayacaklarını söyledi. Bakan Şimşek, şöyle devam etti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Bir iki yıl içerisinde öyle teknolojiler uygulamaya konulacak ki artık vergi kaçırmak, yani kayıt dışı çalışmak çok zor olacak. Öyle teknolojiler var ki her üretilen 15 liranın üzerindeki bir ürüne bir tane etiket yapıştırıyorsunuz, dijital bir etiket diyelim ki ve bununla, bir makina aracılığıyla bir iki dakika içinde bütün ürünleri okuyabilirsiniz. Bir kamyonu bir TIR’ı bir kaç dakika içinde tarayabilirsiniz, radyo frekansı kullanarak. Biz şunu diyebiliriz ki, eğer siz takım elbise üretecekseniz her takım elbiseye şunu takacaksınız. O ürünü kimin ürettiği, kaçıncı ürün olduğu, tarihi.. vs. Varsayalım ki onları bize, idareye bildireceksiniz. Diyelim ki bildirmediler, ürettiler TIR’a da koydular gönderdiler. TIR’ı yolda yakaladınız. 5-10 dakikada o makinayla tarayabilirsiniz, ürünlerin kaydının olup olmadığını.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Gelir vergisi ve kurumlar vergisi ayağında vergi tabanını genişletmek gerektiğini vurgulayan Bakan Şimşek, bunu genişletmek için de teknolojiyi sonuna kadar kullanacaklarını, idareyi güçlendireceklerini söyledi.
“http://m.kocatepegazetesi.com/”KAMU-ÖZEL İŞBİRLİĞİ MODELİ
ORTAYA DAHA İYİ KONULMALI”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Kamu yatırımlarında ulaştırmaya çok önem verdiklerini anlatan Şimşek, önceliğin, ülkenin rekabet gücünü artıracak alanlar olduğunu söyledi.
Çok uzun vadede getirisi önemli olacak kamu yatırımlarının artırılması için alternatif finans kaynaklarının da yaratılması gerektiğine işaret eden Şimşek, finansman için büyük rekabet olduğunu, Türkiye’nin de gelişmiş ülkelerde kullanımı yaygınlaşan kamu -özel işbirliği modelini ortaya daha iyi koyması ve uygulaması gerektiğini ifade etti.
GELECEKTEKİ 10 YIL
BÜYÜTEÇ ALTINDA
İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu da, sektörün gelecekteki 10 yılı büyüteç altına alındığında tarım ve enerji yatırımlarının ön planda olduğunu söyledi. Özelleştirme ihalelerinde aynı şirketlere ihalelerin verilmesinin dengesiz bir dağıtımı ortaya koyacağını ifade eden Koçoğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”özelleştirme ihalelerinde sektörün heterojen yapısının dikkate alınmasını bekliyoruz. Çünkü özelleştirmelerdeki aktörler bizleriz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. İNTES Başkanı, 150 metrekarenin altında konutlar için KDV iadesi konusunun da, sektör için yıpratıcı olabildiğini söyledi. Konuşmaların ardından İNTES Başkanı Koçoğlu, Bakan Şimşek’e, çini bir tabak hediye etti. Bakan Şimşek, toplantıya katılan sektör temsilcileri ile de bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi. (A.A)