Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal: Başka acılar yaşanmasın…

Köksal: Başka  acılar yaşanmasın…

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Ekim 1995’teDinar’da meydana gelen depremin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, deprem kuşağındaki ülkemizde başka acılar yaşanmaması için binaların sağlamlığı ile ilgili denetimi devletin en ince ayrıntısına kadar yapması gerektiğini söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Ekim 1995’te Dinar’da meydana gelen depremin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
“DEPREMLER BİNALARIN
GÜVENLİĞİ HAKKINDA
UYARILARDI”
“1 Ekim 1995’te Dinar’da meydana gelen deprem, canımızı yakmıştı.” diyen Milletvekili Köksal, “Sadece o deprem değil, 1999’daki Marmara Depremi, Düzce Depremi, ardından Afyonkarahisar’daki Sultandağı Depremi, 2011’deki Van Depremi, 2020’deki Elazığ Depremi bize binalarımızın güvenliği hakkında uyarılardı.” ifadelerini kullandı.
“94 VATANDAŞIMIZ
HAYATINI KAYBETTİ, 250
VATANDAŞIMIZ YARALANDI”
Dinar Depremi’nin ardından İlçe’nin nüfusunun 45 binden 15-20 bine düştüğünü hatırlatan Köksal, “1 Ekim 1995 tarihinde akşam, saat 18.00 civarında 6,0 şiddetinde meydana gelen deprem, Dinar adına büyük bir felaket olmuştur. Bu depremde 94 hemşehrimiz hayatını kaybederken, 250 vatandaşımız yaralanmış 4 bin 387 binada ağır hasar, 2 bin 876 binada orta hasar ve 6 bin 126 binada az hasar meydana gelmiştir. Dinar boşalmış, 40 bin nüfuslu ilçenin nüfusu 15-20 bine kadar düşmüştür. Dinar’ın fiziki yapısı tamamen yıkılmış, ticari ve ekonomik hayatı çökmüştür. Vatandaş olarak, içinde oturduğumuz yapının sağlamlığını sorgulamalıyız. Binanın sağlamlığı ile ilgili denetimi ise devletimiz en ince ayrıntısına kadar yapmalı ki deprem kuşağındaki ülkemizde başka acılar yaşanmasın. Bu vesileyle, başta Dinar Depremi’nde olmak üzere depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim.” şeklinde konuştu.
>> Kocatepe Haber Merkezi