Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal: Fondaki para nereye kullanıldı, YÜNTAŞ’ın pay defteri nerede?

Köksal: Fondaki para nereye kullanıldı,  YÜNTAŞ’ın pay defteri nerede?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sayıştay’ın Afyonkarahisar Belediyesi’nde tespit ettiği usulsüzlüklere bir yenisinin daha eklendiğini söyleyerek, “Gecekondu fonunda biriken para nerede kullanıldı? YÜNTAŞ şirketinin pay defteri nerede?” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sayıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan rapora göre, Afyonkarahisar Belediyesi’nin en büyük iştiraki olan ve yüzlerce işçinin çalıştığı YÜNTAŞ Anonim Şirketi’ndeki pay defterinin ve bazı demirbaşlarında kaybolduğunun ortaya çıktığını söyledi.
“YÜNTAŞ PAY DEFTERİ NEREDE?”
2020 yılı Sayıştay denetim raporuna göre Afyonkarahisar Belediyesi’nin iştiraki YÜNTAŞ şirketinin pay defterinin kaybolduğunun ortaya çıktığını kaydeden Milletvekili Burcu Köksal, “Bu pay defteri Ticaret Kanununa göre ticari defterlerden sayılmaktadır. Bu kadar önemli bir envanter nasıl kaybolmuştur? Gerçekten kaybolmuşsa bu nasıl bir ihmal ve özensizliktir? Bu konuda sorumlu olanlar tespit edilip gereği yapılmış mıdır? Yine YÜNTAŞ’a ait demirbaşlarla ilgili sağlıklı bir takip yapılmadığı, atıl durumdaki demirbaşların kayıtlardan düşülmediği tespit edilmiştir. YÜNTAŞ’a ait demirbaşların akıbeti nedir?” diye konuştu.
“GECEKONDU FONUNDA BİRİKEN
PARA NEREDE KULLANILDI”
Milletvekili Köksal açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Yine Afyonkarahisar Belediyesince gecekondu fonunda biriken paranın kanunen kullanılması gereken yerlerde kullanılmadığı, paranın belediyenin mal ve hizmet alımlarında kullanıldığı tespit edilmiştir. Fon’daki para tüm Afyonkarahisarlıların parasıdır. Bu parayı kanuna aykırı olarak nereye harcadınız? Sayıştay denetim raporlarına göre Afyonkarahisar Belediyesi telekomünikasyon altyapı ve şebekelerinden alınması gereken geçiş hakkı bedellerinin tahsil edilmediği tespit edilmiştir. Hangi telekomünikasyon firmalarından geçiş hakkı bedeli almayarak kimlere ayrıcalık sağladınız?”
>> Hayriye CANER’in Haberi