Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal, KHK mağdurları için kanun teklifi verdi

Köksal, KHK mağdurları için kanun teklifi verdi
Köksal, KHK mağdurları için kanun teklifi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığına 7150 sayılı Olağanüstü Hal Kanununda değişiklik yapılması Hakkında “Kanun Teklifi” verdi.
“YARGIDA AKLANMALARINA RAĞMEN GÖREVLERİNE İADE EDİLMEDİLER”
15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) neticesinde binlerce kamu görevlisinin yargılanmadan veya yargı aşaması tamamlanmadan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edildiğini belirten Milletvekili Köksal, “Bu şekilde ihraç edilen kamu görevlilerinden bazıları yargılanmış, takipsizlik veya beraat kararı alarak suçsuzluklarını ispat etmişlerdir. Ne var ki yargıda aklanan bu mağdurların büyük bir bölümü masumiyetlerini ispatlamalarına rağmen görevlerine iade edilmemişlerdir. Bu mağdurların OHAL Komisyonuna başvuruları da sonuçsuz kalmıştır. Takipsizlik veya beraat kararı aldığı halde aylardır işine dönmeyi bekleyen binlerce kamu görevlisi vardır. Yine takipsizlik veya beraat kararı aldığı halde OHAL Komisyonunca göreve iade talebi reddedilenler vardır. Yargıda aklandığı halde görevine aylardır iade edilmeyen veya mahkemede suçsuzluğunu kanıtladığı halde başvuruları OHAL Komisyonunda reddedildiği için görevlerine geri dönemeyen mağdurlar açısından tam bir hukuksuzluk örneği yaşanmaktadır. Bu hukuk devletinde eşine rastlanılmayan bir uygulamadır.” dedi.
“OHAL KOMİSYONU NEYE
GÖRE KARAR VERİYOR?”
“OHAL Komisyonunun içinden KHK ile ihraç edilenlerin başvurularını neye ve hangi sıraya göre incelemeye aldığı hala bir muammadır.” diyen Köksal, “Yine takipsizlik veya beraat kararı aldığı halde OHAL Komisyonunca işe iade talebi reddedilen mağdurlar açısından idari yetkilinin görüşlerine göre karar verildiği şeklinde yapılan açıklamada komisyonda hukuk dışı kararların verildiği iddialarını gündeme getirmektedir. Zira suçsuzluğunu yargı önünde kanıtlayan bir kişiyi idari amirinin kanaatiyle işine iade etmemek ne hukuka ne vicdana ne de kamu menfaatine sığmaktadır. OHAL Komisyonu yargı kararına göre değil idari amirlerin, yöneticilerin şahsi kanaatine göre karar veriyorsa o zaman Bakanlık bünyesinde kurulan bu komisyon kişisel kanaatleri yargı karalarının üstünde görüyor anlamı çıkmaktadır ki bunu da ‘Hukuk Devleti’ ilkesiyle bağdaştırmak mümkün değildir. Söz konusu Kanun Teklifi ile KHK ile ihraç edilip takipsizlik veya beraat kararı alanların işe doğrudan iadesi, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.