Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal sordu, Bakan Eroğlu cevapladı; “Dombay Ovası’nda su sıkıntısı var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
Köksal sordu, Bakan Eroğlu cevapladı; “Dombay Ovası'nda su sıkıntısı var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Dombay Ovası’nda yaşanan su sıkıntısı ile Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’nde 9 köy arasında çekilen kuranın iptal sebebini sordu.
KÖKSAL, DOMBAY OVASI’NDAKİ
SU SIKINTISINI SORDU
Geçtiğimiz günlerde de TBMM Genel Kurulu’nda Afyonkarahisar’ın sorunlarını gündeme getiren Milletvekili Köksal, önceki gün gerçekleştirilen Genel Kurul’da Bakan Eroğlu’na, Afyonkarahisar ili Dinar ilçesine bağlı Çobansaray, Alacaatlı, Akgün, Karakuyu, Akça, Burunkaya, Gökçeli, Çapalı, Eldere, Dombay Ovası köylerinde ciddi anlamda sulama sıkıntısı yaşandığını ve bu konuda Dombay Ovası’nda bulunan, bu 10 köyü içine alan bir sulama projesi yapılması yönünde bölgede ciddi anlamda bir talep olduğunu belirterek bu yerlerde acilen bir sulama projesinin hayata geçirilmesinin beklendiğini ifade etti.
EROĞLU’DA
DOĞRULADI, DOMBAY OVASI’NDA SU
SIKINTISI YAŞANIYOR
Dombay Ovası’nda su sıkıntısı yaşandığını doğrulayan Bakan Eroğlu, Milletvekili Köksal’a konuyla ilgili şu cevabı verdi:
“Tabii, Afyon’la alakalı, biliyorsunuz Sayın Vekilim, sulamalara çok önem veriyoruz. Şu ana kadar 51 tane baraj, gölet ve sulama tesisi yaptık, aşağı yukarı 500 bin dekar araziyi suladık. Tabii, orada, Dombay Ovası’nda bir su sıkıntısı var ama şu anda proje çalışmaları yapılıyor, neticelendirdikten sonra bakacağız. Tabii, sulanmadık yer bırakmıyoruz” şeklinde cevap verdi.
ORKÖY KURASI’NIN İPTALİ
HAKKINDA AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
Köksal, Bakan Eroğlu’na Dinar ilçesinde Dinar Orman İşletme Müdürlüğünde 5 Şubat 2018 tarihinde ORKÖY’den yardım alacak 9 köy için sıralamaya ilişkin bir kura çekildiğini hatırlatarak, “Geçen hafta Genel Kurulda sorduğum Dinar Orman İşletmede 9 köy arasında çekilen kurayla ilgili iptal sebebi hakkında da sizden bir açıklama bekliyoruz” diye sordu.
DETAYLI BİLGİ
NOTU GÖNDERECEĞİM
Milletvekili Köksal’ın ORKÖY Kurası’nın iptali hakkındaki sorusuna cevap veren Bakan Eroğlu, “Bir de biliyorsunuz, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü daha önce yoktu, Orman İşletme Müdürlüğümüz var Dinar’da, ORKÖY kredisi için biz normalde kura çekiyoruz, kurayla belirliyoruz çünkü adalet de o noktayınazardan önemli ancak bir muhtar kuraya gelmemiş, “Bana uygun zamana, başka bir zamana tehir edin.” demiş, tabii, böyle diğer muhtarlar geldiği için onların huzurunda kura çekilmiştir. Bu konuda size çok detaylı bilgi notu da göndereceğim” diye konuştu.
İPTAL KARARINDAN GERİ DÖNÜLDÜ MÜ?
Bakan Eroğlu’nun açıklamasının ardından söz alan Milletvekili Köksal, “Sayın Bakan, şimdi, Dinar’daki kuranın iptal kararından geri dönüldü mü?” diye konuştu.