Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal: Yaramış hakkında soruşturma açılacak mı?

Köksal: Yaramış hakkında soruşturma açılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TTK Başkanı Ahmet Yaramış’ın AKÜ’dedüzenlenen panelde “Darbeye karışan FETÖ’cüler affedilsin” şeklinde sarf ettiği skandal sözleri Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Köksal, Yaramış hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığına geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Ahmet Yaramış’ın darbeyle ilgili skandal sözlerini gündeme taşıyarak hakkında soruşturma yapılıp yapılmayacağını sordu.
“DARBECİLERE SAHİP ÇIKILMASINI İSTEMİŞTİ…”
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından düzenlenen “15 Temmuz’u Anlamak” konulu panelde konuşan TTK Başkanı Ahmet Yaramış, “Darbe teşebbüsüne karışmış pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu. Darbeler oldu. Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda.” sözlerini sarf etmişti. Yaramış’ın bu sözleri büyük tepki toplamıştı.
“İSTİFA ETMESİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINA ENGEL DEĞİL…!”
Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Atatürk düşmanı kurtuluş savaşı karşıtı darbecilere af ve merhamet isteyenlerle daha ne kadar aynı yolda yürüyeceksiniz?” diyen Milletvekili Köksal, “Geçtiğimiz Nisan ayında bizleri üzen bir atama yapıldı: Kuvayı Milliye’ye “kudurmuş haydutlar”, Atatürk’e “eşkıya” diyen, İskilipli Âtıf Hoca’yı öven Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığına getirildi. Bu şahıs, 14 Temmuz 2020 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) yaptığı konuşmada da 15 Temmuzla ilgili “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dâhil etmemiz, kazanmamız gerekiyor.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. Bu şahsın istifa ettiğini öğrendik ancak istifa etmesi hakkında bir soruşturma açılmasına engel değildir. Neredeyse Bank Asya’nın önünden geçenler dahi hapse atılırken bu kişiyle ilgili herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Yapılmayacaksa FETÖ’yle böyle mi mücadele ediyorsunuz? Bu şahsı, her türlü uyarıya rağmen, o makama atayanlara soruyorum: Atatürk düşmanı, Kurtuluş Savaşı karşıtı, darbecilere af ve merhamet dileyen insanlarla aynı yolda daha ne kadar yürüyeceksiniz?” dedi.