Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal, yerel radyo ve televizyonların sorularını Meclis gündemine taşıdı

Köksal, yerel radyo  ve televizyonların  sorularını Meclis  gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, yerel ve bölgesel yayın yapan kuruluşların yaşadıkları mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
“YEREL VE BÖLGESEL YAYIN
YAPAN KURULUŞLARIN
MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK Mİ?”
Yerel ve bölgesel yayıncılık yapan kuruluşların telife konu eserlerin yüksek hak bedellerini ödeyemediklerini ve bu nedenle mağduriyet yaşadıklarını kaydeden Milletvekili Köksal, “Radyo ve televizyonların yayınlarında kullandıkları telife konu eserlerin hak bedelleri yıllardır uygulanan yıllık tüfe+üfe/2 oranında arttırılması ile özellikle yerel ve bölgesel yayıncılık yapan kuruluşlar bakımından karşılanamaz hale gelmiştir. Yerel ve bölgesel yayıncılık yapan kuruluşların telife konu eserlerin bu yüksek hak bedellerini ödeyememesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin çözümüne ilişkin bakanlığınızca bir çalışma var mıdır?” dedi.
“TÜRKSAT KULLANIM BEDELİ MAKUL BİR FİYATA İNDİRİLECEK Mİ?”
Köksal, önergesinde Bakan Ersoy’luya, “Kamuya ait reklam, ilan ve duyuruların radyo ve televizyonlara da verilmesine ilişkin bakanlığınızca bir çalışma var mıdır? Uydu yayıncılık sektöründe TÜRKSAT’ın kapasite kullanım bedellerinin yerel ve bölgesel yayıncılık yapan kuruluşlar açısından yüksek meblağlar olduğu yıllardır dile getirilmektedir. Bu konuda bugüne kadar niçin bir çalışma yapılıp makul bir bedele indirilmemiştir? Ayrıca aylık up-link bedellerinin alınmaması noktasında bakanlığınızca bir girişim olacak mıdır?” sorularını yöneltti.
“ENERJİ GİDERLERİ İÇİN
İNDİRİM YAPILACAK MI?”
Önergesinde Bakan Ersoy’luya yayın kuruluşlarının en büyük giderleri arasında olan enerji giderlerine ödenen bedelde indirim yapılıp yapılmayacağını da soran Köksal, “Enerji piyasasında yapılan zamlar neticesinde yayın kuruluşlarının en büyük giderlerinden olan enerji giderleri onlar açısından büyük bir yük haline gelmiştir. Bu konuda bakanlığınızca özellikle yerel ve bölgesel yayıncılık yapan kuruluşlar açısında ödedikleri enerji giderleri için bir indirim yapılacak mıdır?” ifadelerini kullandı. >> Hayriye CANER’in Haberi