Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal’dan Çok Önemli Açıklamalar

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında önemli açıklamalar yaptı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

  • Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin, yüzde 40 engelli olan vatandaşlarımızın, su indirimlerindeki yüzde 50’lilk indirim oranını yüzde 85’e çıkarıyoruz.
  • Şehit yakınları başımızın tacı. Onları rahat ettirmek ve şükranlarımızı sunmak boynumuzun borcu. Bugün bu koltuklarda oturuyorsak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir.
  • Belediyemizin işlettiği tesislerde fiyatlarla ilgili bazı sıkıntılar var. Bizim tesislerimizdeki fiyatlar ilme ilgili sıkıntılar söz konusu. Maliyet hesaplarını doğru dürüst yapılmadığını tespit ettik. Belediye tesislerimizde fiyat indirimine giderek birtakım tarifelerde indirime gideceğiz. Çay. Türk Kahvesi, Nescafe gibi ürünlerde yüzde 45’e varan indirimler yapıldı.
  • Maliyetleri düşürerek daha çok vatandaşımızın tesislerden yararlanmasını sağlayacağız. Emeklilerimiz için söz verdiğimiz Çınarlar Lokantası’na en kısa sürede faaliyete geçirecek; suyu maliyetine, çayı da 1 TL’ye satacağız.
  • Ekmeği 5 TL’den halkımıza sunuyoruz, neredeyse maliyetin bile altında. Birçok mahallede ekmek satış büfelerini hayata geçirdik, yine açacağız. Belli saatlerde, mobil ekmek satışını da sağlayacağız. Bütün vatandaşlarımız Halk Ekmek’ten yararlanabilecek.
  • Şehir dışına yapılan cenaze nakillerinde daha önceki Belediye Meclisi, kilometre başına 6 lira alınması kararını almış. Biz şehir dışına cenaze nakil ücret almayacağız.
  • Nikah ücretlerinde belirlenen fiyatlar geçici sığınmacılar için 25 kat olarak uygulanır ifadesini ilave ettik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız normal tarifeden devam edecek, geçici sığınmacılar için bunu 25 katına çıkarıyoruz.
Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti