Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal’dan terör mağdurları için kanun teklifi

Köksal’dan terör mağdurları  için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, şehitlerimizin eşlerinin, çocuklarının, eş ve çocuk olmaması halinde de kardeşlerin tamamının kamuda istihdam hakkından yararlanması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na, Terörle Mücadele Kanununda değişiklik yapılması hakkında Kanun Teklifi verdi.
“ŞEHİT YAKINLARINA VE GAZİLERİMİZE
SAHİP ÇIKMAK
BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Türk Vatanı ve Milletinin ebedi varlığını ve Devletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimize, gazilerimize, harp ve vazife malûllerimize ve bunların dul ve yetimlerine sahip çıkmak, saygılı olmak ve hatıralarını yüceltmek hepimiz için kanuni ve vicdani bir sorumluluktur. Onların geride bıraktığı yakınlarına insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerini sağlamak bizlerin boynunun borcudur. Bu itibarla, günlük yaşantılarında ilgi ve ihtimama muhtaç harp ve vazife malûlü gaziler ile şehitlerimizin dul ve yetimlerinin; gerek resmi ve özel işlerinin kamu kurum ve kuruluşlarında takibi ve yerine getirilmesi esnasında, gerekse halkla münasebetlerinde kendilerine gerekli ilgi ve yardımın gösterilmesi gerekmektedir.” dedi.
“KAMU GÖREVİ
İÇİN AYRIM
YAPILMAMALI…”
Köksal kanun teklifinde, “İlgili Kanun maddelerinde; varsa sadece eş, eşin olmaması halinde çocuklardan birisinin, çocuk da yok ise kardeşlerden birisinin ve malul olup da çalışabilir durumda olanların kamuda istihdamı yapılır, şeklinde hükmedilmektedir. Bu durum aynı acıyı yaşayan, aynı mağduriyet sahibi insanlar arasında eşitsizlik doğurmaktadır. Kanun teklifimiz ile bu koşul ve kısıtlama kaldırılarak eşin ve medeni durumlarına bakılmaksızın istemesi halinde; çocukların tamamını, eş ve çocuk olmaması halinde de kardeşlerin tamamının kamuda istihdam hakkından yararlanması amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.