Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kolcu 15 Şubat’ta emekli oluyor

İl Müftü Yardımcısı Galip
Kolcu 15 Şubat’ta emekli oluyor

İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, 15 Şubat 2018 tarihi itibariyle günü ve yaşı doldurması nedeniyle emekliye ayrılacağını ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ki hizmetinde 38’nci yıldan gün aldığını dile getiren Galip Kolcu, emekliliği sonrası da dini ve milli konularda milletine hizmet etme gayretini sürdüreceğini dile getirdi. Kız İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersleri verdiğini söyleyen Galip Kolcu, Arapça ve meslek dersleri konusunda ki taleplere yardımcı olduğunu kaydetti. Kurdukları dernek aracılığıyla üniversite öğrencilerine burs vermeyi planladıklarını belirten Kolcu, “Üniversite de ki öğrencilerimizin maddi ve manevi anlamda ihtiyaçları olduğunu hepimiz biliyoruz. Yavrularımıza sahip çıkma,  ihtiyaçlarının karşılanması, destek olma anlamında gücümüz yeterse onları yönlendirmeye yönelik bir çalışmayı Cenab-ı Allah’tan inşallah niyaz ediyorum” dedi. Kolcu, din hizmetinin hassasiyeti nedeniyle din konusunu sağlam kaynaklardan alınarak topluma özellikle itikadi konularda sağlam bilgi birikimiyle hizmet etmenin çok önemli olduğunu, sağlam kaynaklardan dini beslenme olmaması halinde toplum ya da fertlerin nerede duracağı belli olmayan sapmalara, tehlikelere gitmesi ihtimalinin büyük olduğunu vurguladı. Kolcu bu milletin bir evladı olarak din konusunda sağlam kaynaklardan beslenilmesini tavsiye ettiğini, bunun milletin din adamlarına yüklediği bir görev olduğunu dile getirdi.
Galip Kolcu kimdir?
Aslen Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinden olan Galip Kolcu, 1953 yılında dünyaya geldi. Uzun yıllar Uşak iline bağlı İlçe de İlçe Müftülüğü, Müftü Yardımcılığı, Vaizlik görevlerini yürüten Kolcu, Fransa’da Din Hizmetleri Ateşelik Görevi, 3 Ekim 2011 tarihinden itibaren Afyonkarahisar Müftü Yardımcılığı görevini icra etti. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi