Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kompleks mantığında şehir hastaneleri gelecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Kompleks mantığında şehir hastaneleri gelecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, TBMM’de yasalaşan bir tasarı ile Türkiye’de ilk etapta 12 adet içerisinde oteli, alışveriş merkezi, berber salonu gibi şehirde bulunabilecek tüm imkanları taşıyacak “şehir hastanelerinin” kurulacağını bildirdi

Ürün, Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. Burada Başhekim Mehmet Tetik ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu’dan bilgiler alan Ürün vatandaşların yeni merkez özel poliklinik konfor ve şartlarında tedavi görebilecek imkana kavuştuklarını gördüğünü söyledi.
Ürün, diş hizmeti konusunda mevcut merkezlerin yanında vatandaşların özel hastanelerden yararlandığı gibi özel diş polikliniklerinden de SGK kapsamında yararlanabilmeleri için düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Hizmet alım yoluna gidilecek. Bununla ilgili kriterler oluşturuluyor. Özel hastanelerden vatandaşların yararlandığı gibi bakanlığın belirlediği diş kliniklerinden vatandaşlar yararlanabilecek. Arada fark ise vatandaştan talep edilecek” dedi.
Ürün şöyle konuştu: “TBMM’de yasal bir düzenleme yaptık. Kamu Özel İşbirliği Hastanelerin Yapılması, İşletilmesi ve Devredilmesi Hakkında Kanun TBMM’de kabul edildi. Bu kanuna göre büyük şehir hastaneleri kurulacak. Bu hastaneler öyle büyük olacak ki Afyonkarahisar’a yeni devlet hastanesi binasının sadece bir poliklinik olduğunu mesela genel cerrahi olduğunu düşünün. Kamuoyunda şehir hastanesi olarak tanıtılmaya başladı. Şu an planlanan bu şekilde 10-12 tane hastane var. Buna göre ilk olarak Ankara’da 2, Kayseri’de 2 tane olmak üzere toplam 4 tane yapılacak. Bu hastane komplekslerinin içinde imar planı yapılacak ve bir şehir gibi düzenlenecek. Bu komplekslerde otellerden, alışveriş merkezlerine, berber salonlarına ve araç yıkama yerlerine kadar oraya giden bir vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayabilecek adeta bir sağlık şehri olacak.”
Başhekim Tetik ise yeni binada hastaların oturarak beklememesi için 60 kişilik oturma alanınının 250 kişiye çıkardığını söyledi. Tetik, “Emzirme odası, kantin, mescit gibi vatandaşların ihtiyaç duyacağı alanlar da oluşturduk” dedi.
Merkez 32 diş hekimi ile vatandaşlara hizmet ettiklerini ifade eden Tetik, “Burada çalışan 25 hekimimiz var. Geri kalanlar eğitim ve tarama görevlerinde bulunuyorlar” diye konuştu.
Tetik, merkezde çene cerrahına ihtiyaç duyduklarını da belirterek, şunları kaydetti:”Eski yerimizde, hastalarımız, tedavi olmak için sıkışık bir ortamda birbirlerine temas ederek sıralarının gelmesini bekliyordu. 60 kişilik oturma alanı vardı. Yeni merkezimizde 250 kişilik oturma alanımız var. Sterilizasyon ve röntgen birimlerini ayrı bir kata koyduk. Bu birimlerin bekleme salonları ayrı. Oturma ve bekleme alanları çok ciddi anlamda değişti. Diş tedavisi uzun sürdüğü için uzunca bir zaman beklemek gerekebiliyor. Hastalara beklerken rahat ve huzurlu bir ortam sağlamaya çalıştık. Bunun için de bekleme alanlarına özel koltuklar koyduk, aydınlatmasını mümkün olduğunca güzelleştirdik. Beklemede rahat etmeleri için ihtiyaçlarını giderebilecekleri mescit ve emzirme odası gibi mekanlar oluşturduk. Bunun dışında merkezimizde şu an 32 adet aktif durumda hizmet veren ünitimiz var. Ayrıca merkezimiz bünyesinde periodontoloji, pedodonti, engelli ve hükümlü klinikleri hizmet vermektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde ayrıca 3 bölümden oluşan bir sterilizasyon ünitesi ve 4 bölümden oluşan bir protez laboratuarı da hizmet vermektedir.”
Tetik, kısa sürede hekim sayısının artacağını ve böylece daha fazla kişiye günün 24 saati hizmet verebilecek kapasiteye ulaşacaklarını ifade etti. Tetik, eski binada 350-400 olan muayene edilen hasta sayısının, yeni binada 650-700 olduğunu da sözlerine ekledi.
Görüşmeye Ürün’ün yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Başkan Yardımcısı Mehmet Kırker, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Mehmet Tetik ve Hastane Müdürü Mehmet Tunçer de katıldı. (Kocatepe)