Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konser büyük alkış aldı – Kocatepe Gazetesi

Konser büyük alkış aldı – Kocatepe Gazetesi
Konser büyük alkış aldı

Kemençevi Derya Türkan ve Tanburi Murat Aydemir Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde ağırlandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü tarafından hazırlanan ve Klâsik Türk Müziği’nin iki büyük saz üstâdı Derya Türkân ve Murat Aydemir’in verdiği konser, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Klâsik Türk Müziğinin seçkin saz eserlerinin icrâ edildiği konser, AKÜ öğrencileri ve Afyonkarahisarlılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Sanatçıların ayakta alkışlandığı konser sonunda, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Türkmen, Derya Türkan ve Murat Aydemir’e teşekkür ederek, plaket takdim etti.
Sanatçılar, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile bir araya geldi “Ahenk Grubu” ve “İncesaz Topluluğu”nun değerli isimleri olan Kemençevi Derya Türkan ve Tanburi Murat Aydemir, aynı gün konser öncesinde düzenlenen söyleşi kapsamında AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile bir araya gelerek, deneyimlerini paylaştılar.Söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan sanatçılar, öğrencilik dönemlerinde hocalarıyla zor koşullarda çalıştıklarını ve daima yaptıkları işi en iyi şekilde icrâ eden üstadların bulunduğunun bilincinde olduklarını ifade ettiler. Sanatçılar, bir öğrencinin sazında usta olabilmesi için öncelikle sazları teknik açıdan tanımaları, Türk Müziği nazariyatına hâkim olmaları ve Klâsik Türk Müziğindeki bütün üstadları dinleyip onların icrâlarından edindiği bilgiler doğrultusunda kendi üslûplarını edinmeleri gerektiğini vurguladılar. Daha önce dünyanın pek çok yerinde program yapmış olan sanatçılar, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile birarada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Söyleşi sonunda, AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Bildik, Derya Türkan ve Murat Aydemir’e teşekkür belgesi takdim etti.