Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konservatuvar’da iki ayrı çalıştay düzenlendi

AKÜ Devlet Konservatuvarı ile
Konservatuvar'da iki ayrı çalıştay düzenlendi

AKÜ Devlet Konservatuvarı ile Alimoğlu Kültür Sanat ve Araştırma Derneği (AKSAM) ortaklığında gerçekleştirilen ve “Türkiye’de Çalgı Müzeciliğinin Dünü Bugünü ve Yarını” konulu 2. Çalgı Bilimi Çalıştayı’na alanında uzman çalgı bilimciler ile Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümü ve Müzikoloji Bölümü’nde görevli öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Çalgı bilimi üzerine konferansların verildiği ve bu kapsamda Türkiye’nin ilk müzik müzesi olan İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’nde yer alan çalgıların da incelendiği 2. Çalgı Bilimi Çalıştayı’nda açılış konferansı “Çalgı Biliminde Sınıflandırma Sistemlerine Göre Mezopotamya ve Anadolu’da Lir ve Arp’ler” konusu ile Prof. ŞehvarBeşiroğlu tarafından yapıldı. Çalıştayın 1.oturumunda Doç. Dr. Abdullah Akat tarafından “Berlin Etnoloji Müzesi’nde Bulunan Kara Deniz Halk Çalgılarına Dair Bazı Tespitler” konusuna değinilirken, 2. oturumunda ise Yrd. Doç. Dr. Hasan Sami Yayıngöl tarafından “Yay Kılının Keman Üzerindeki Etkileri” konusunda sunumlar yapıldı. Çalıştayın kapanış konferansı ise “Organoloji ve Türkiye’de Çalgı Müzeciliği” konusu ile Prof. A. Bülent Alaner tarafından gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar genelinde görev yapan müzik öğretmenlerinin yer aldığı ve müzik eğitimi sorunlarının konuşulduğu Müzik Eğitimcileri Çalıştayı’nda ise Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi’nin şehir ve bölge için önemine değinildi. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın da katıldığı ve yöneticiliğini Doç. Dr. Emel Funda Türkmen’in yaptığı çalıştayda müzik öğretmenlerinin genel sorunları ve çözüm önerileri üzerinde de duruldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti