Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KONTROLLÜ YENİ HAYAT”ın Afyon’da nasıl uygulanacağı belli oldu

“KONTROLLÜ YENİ HAYAT”ın Afyon’da nasıl uygulanacağı belli oldu

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Vali Gökmen Çiçek’in Başkanlığında bugün toplandı. Kurul, 1 Mart’tan itibaren başlayan kontrollü normalleşme döneminde Afyonkarahisar’daki uygulamaların nasıl olacağına karar verdi.

***

Yeni dönem uygulamalarının Afyonkarahisar’da nasıl olacağıyla ilgili olarak İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararları şu şekilde:

 

HAFTASONU GECE SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

-Hafta sonlarında; ilimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacaktır.

YAŞLILAR VE GENÇLERİN KISITLAMASI SONA ERDİ

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacaktır.

KAPALI İŞYERLERİNE SINIRLI İZİN

İlimizde, belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saaderi arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecektir.

SAAT 21.00’DEN SONRA SADECE PAKET SERVİS

Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00- 24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebileceklerdir.

MEKANIN KAPASİTESİ İLAN EDİLECEK

Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki mesafe kuralları ile Ek-1’de yer alan tabloda belirtilen kapasite kullanım oranlarına göre her bir yeme-içme yeri için Ek·2’de örneği verilen oturma düzeni planı hazırlanacak ve içeride aynı anda bulunacak müşteri sayısı müşterilerin içeriden ve dışarıdan rahatlıkla görebileceği şekilde ilan edilecektir.

HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek olan yeme-içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen şeklin dışında mekanda kesinlikle fazladan masa-koltuk bulundurulmasına müsaade edilmeyecektir.

HALI SAHA VE HAVUZDA HES KODU

İlimizde; girişlerde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması\ kaydıyla halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecektir.

NİKAH VE DÜĞÜNLERE SINIRLI İZİN

İlimizde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 metre alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecektir.

KONGRELERE SINIRLI İZİN

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikleri kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecektir.

ORGANİZASYONLAR 3 GÜN ÖNCEDEN BİLDİRİLECEK

Ayrıca denetim faaliyetlerinin kesintisiz yürütülmesi amacıyla yukarıda belirtildiği şekilde kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin en az 3 gün önceden Valilik’e bildirilmesi sağlanarak bu kurum/kuruluşlarca yapılacak etkinliklerde belirlenen kurallara ve kişi ve alan sınırlamalarına riayet edilip edilmediğinin denetim ekiplerince kontrol edilmesi sağlanacaktır.

Benzer şekilde nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerde de kişi ve alan sınırlamalarının kontrolünün sağlanması için nikah ve/veya düğün salonu işletmelerince yapacak olan her türlü organizasyon öncesinde kişisel verilere yer verilmeksizin hangi günde hangi saat aralıklarında nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğün organizasyonu yapacaklarının en az 3 gün öncesinden  Valilik/Kaymakamlıklara eDevlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilmesi sağlanacaktır.

KAMUDA MESAİ NORMALE DÖNDÜ

Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kamudaki çalışma saatleri tüm İlimizde normale döndürülmüştür.

TEMİZLİK, MASKE ve MESAFEYE DEVAM

Salgınla mücadelede kalıcı başarının sağlanması için temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra bayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimi azami düzeyde uyulması önem taşımaktadır. Bu çerçevede yürütülecek denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği kadar aziz milletimizin bu güne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakarca yaklaşımını sürdürülmesi de sürecin bir an evvel neticelenmesini doğrudan etkileyecektir.

Afyonkarahisar’da polis ve zabıta ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini denetleyecek