Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konya’nın En Küçük İlçesi Neresi?

Konya’nın en küçük ilçesi neresi? Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki Konya’nın en küçük ilçesi neresi? Detayları haberimizde…

Konya'nın en küçük ilçesi

Türkiye’nin büyük ve tarihi ili olan Konya, Türk kültürünü barındırmasıyla ve türbe, Selçuklu dönemine ait tarih, müzeleri ve mutfağı ile de tanınmaktadır. Konya’da en çok merak edilenler arasında yer alan Konya’nın en küçük ilçesi neresi? Sorusudur. Peki, Konya’nın en küçük ilçesi neresi?

Konya’nın En Küçük İlçesi Neresi?

1972 yılına kadar köy olan Yalıhüyük 1972 yılında Belediye olurken 1990 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak ilçe oldu. Türkiye’nin büyük ve tarihi ili olan Konya’nın en az nüfus ve yüz ölçüme bakıldığında en küçük ilçesi olan Yalıhüyük’tür. Ayrıca en küçük yüz ölçümüne ‘’130 bin kilometrekare ‘’ sahip olan ilçe de Yalıhüyük’tür. Konya’da en küçük yüz ölçümü ilçe olarak yine Yalıhüyük sahiplenmektedir. (TÜİK) nüfus sayımı verileri ile Konya Yalıhüyük ilçesinin nüfusu bin 710 olurken Yüzdelik dilimde ele alındığında : %49,88 erkek, %50,12 kadın bu nüfusun 857 kadınlardan oluşurken, 853’ünü erkekler oluşturmaktadır. (TÜİK) açıkladığı en son nüfus verilerine bakıldığında bin 710 nüfusu olan Yalıhüyük ilçesinin nüfusu da bazı mahallelerden azdır.