Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köprülü kavşakta bomba paniği – Kocatepe Gazetesi

Köprülü kavşakta bomba paniği – Kocatepe Gazetesi
Köprülü kavşakta bomba paniği

Afyonkarahisar’da köprülü kavşak altına bırakılan bir tüp, bomba alarmı verilmesine neden oldu. Polisin Atatürk Bulvarı üzerinde trafiği kapatması sonucu 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Olay dün akşam saatlerinde 18.00 civarında meydana geldi. Eski Afyon-İzmir karayolu olarakta bilinen Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Alparslan Türkeş Köprüsü’nün altına bırakılan turuncu renkli bir tüp, polisi alarma geçirdi.
155’i arayan bir kişi köprü altında insanların yürüyüş yaptığı yaya yolunda bir tüp olduğunu ve bomba olabileceği ihbarında bulundu. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Tüpün olduğu bölgede, trafik çift yönlü olarak kesildi. Araç ve yaya geçişine kapatılan alan emniyet şeridi ile çevrelendi. Araç ve yaya geçişi köprünün üzerinden de yasaklandı. Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemi alarak vatandaşları uzaklaştırdı.
KLOROFLOROKARBON
GAZI TÜPÜ ÇIKTI
Çevre güvenliği alındıktan sonra özel kıyafetli bomba uzmanları olay yerine geldi. Bomba olma ihtimali bulunan tüp uzmanlar tarafından incelendi. Ön incelemede tüpün çevresinde her hangi bir düzeneğe rastlanılmazken, içinin boş olduğu belirlendi. Yapılan incelemede tüpün buzdolaplarında kullanılan soğutucu gaz kloroflorokarbon gazı tüpü olduğu anlaşıldı.
“BEN ŞIRNAK’TA ASKERLİK
YAPTIM BİŞEY OLMAZ”
Polis ekipleri bölgede vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük çekti. Kapatılan yolda araçlarından inen bazı vatandaşlar şüpheli nesneyi daha iyi görebilmek için güvenlik şeridini ihlal etme noktasına geldi. Polisin uyarısına bir vatandaşın verdiği cevap ise çok ilginçti. Polis vatandaşa, “Buradan uzaklaşmalısınız, bulunduğunuz yer güvenli değil” sözüne, vatandaş, “Ben askerliğimi Şırnak’ta yaptım. Bana bir şey olmaz” diye cevap verdi. Polis meraklı vatandaşları güvenli bölgede tutmak için mücadele etti.
YARIM SAAT KAPALI KALDI
Bomba imha uzmanlarının incelemesinin ardından tehlikeli bir durum olmadığa karar verildi. Cadde ve köprülü kavşak 30 dakikalık kapatılmanın ardından tekrar trafiğe açıldı. Kısa süre sonra trafik normale döndü. (Kocatepe Haber Merkezi)