Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korona’da vakalar patladı / İnşaata ne yaparsan yap, zeminimiz kötü

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, siyasi parti İl Başkanlarının ortak paydasının Afyon olduğunu, korona virüs vakalarında vaka sayısının son günlerde patladığını, imalatlarda zeminin önem taşıdığını belirterek yüksek katlı inşaatların doğru olmadığını anlattı

 

“AYRIMIZ GAYRIMIZ YOKTUR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı iken rahmetli önceki dönem CHP İl Başkanı Ali Çengelci ile sıkça görüştüklerini ifade etti. Zeybek, “Şu anda İl Başkanı değil Belediye Başkanıyım. Ama ben İl Başkanı iken rahmetli Ali Çengelci İl Başkanıydı. Beraber otururduk millet bizi eleştirirdi. ‘Sokakta gören ne der?’ denilirdi. Ne söylerse söylesin cevabını verirdim. Afyon küçük bir yer bizler mevlütte, cenazede, düğünde bir araya geliyoruz. Bizim ayrımız gayrımız yoktur. Nihayetinde Afyon’da yaşayan her arkadaşımızın siyasi görüşü ne olursa olsun Afyon’a daha güzel hizmet nasıl yapılır ortak paydasıdır. Özlenen tablo şimdi neden yok sorusu şu anki İl Başkanlarımızın kendi aralarında yapacakları bir değerlendirmedir. Bir araya gelebilirler, bunda gocunacak sıkılacak hiçbir şey yoktur.” dedi.
“SON GÜNLERDE VAKA SAYISINDA CİDDİ BİR PATLAMA VAR”
Korona virüs COVID-19 pandemisinde en cesur açıklamaları yapan kişi olduğu belirtilerek mevcut duruma yönelik düşüncesi sorulan Zeybek şöyle konuştu: “Pandemi başlangıcından itibaren belki de en yoğun çalışma sergileyen kurumlardan birisi de Afyonkarahisar Belediyesi’dir. Örneğin bir apartmanda iki dairede virüs vakası varsa durum telefeonla bildirildiğinde biz Belediye olarak apartmanı komple ilaçlıyor, dezenfekte ediyoruz. Bundan gocunmuyor severek yapıyoruz. Nihayetinde bir can kaybı bizim canımızı acıtıyor. Hemşehrimiz, hemşehrilerimiz oy versin vermesin herkes Afyonlu. Afyonlu olduğu için, Afyon’da yaşayan insanlarımız için herkese canla başla hizmet etmek mecburiyetindeyiz. Başlangıçta Afyon çevre illere göre salgını en az hasarla atlatan illerin başında geliyordu. Kurban Bayramı ile birlikte köy yerlerinde, arazide, taşrada düğün dernek işleri yoğunlaşınca maske, mesafe ve hijyen kuralına işin açıkçası dikkat edilmedi. Eski alışkanlıklara aynen devam edildi. Vaka sayısında son günlerde ciddi bir patlama var. Hastanelerimizdeki yoğun bakım ünitelerinin tamamı dolu vaziyettedir. Yer bulamayınca hastalar yakın hastanelerin yoğun bakım ünitelerine gönderiliyor. Allah’tan tek dileğimiz bu meretten insanımızı ve tüm insanlığı korumasıdır.”
“BENİM BİLDİĞİM BAZI BİNALARDA KOLON DEMİRLERİ BİRBİRİNE KAYNATILARAK YAPILDI”
Deprem bölgesi ve deprem gerçeği doğrultusunda inşaa edilecek yapılarda 6 kat sınırlaması kararını değerlendiren Zeybek şunları kaydetti. “Ben 52 yıldır ortaokulu başladığım zamandan beri inşaat sektöründeyim. Hüsnü Taşer ve Alaaddin Nakilcioğlu da çok iyi bilir ki Afyonkarahisar olarak birinci derecede deprem bölgesindeyiz. Ülkede demir krizi yaşanıldığı dönemlerde Avrupa’dan demir ithal edilmişti. Öyle ki neredeyse hurda demirler getirildi. Ben yakinen çok iyi biliyorum birçok binada kolon demirleri kaynatılarak dikildi. Tedbiri işin başında almak durumundayız. Gelecek depreme hazır olmak durumundayız. Kentsel dönüşümün olması gereken yerler var. Mesela Hüseyin Sümer Mahallesi’dir, Örenbağ’dır, Ulu Küllük’tür. Eskilere baktığımızda yerleşim yerlerini dağ eteklerine, kayalık araziye yapmışlar. Dolayısıyla zemin sağlam olmuş. Şimdi ovaya geldik. İşin açıkçası Belediye Başkanı olmadan da söylemiştim; Böyle bir yetkim olursa ben yüksek kata müsaade etmeyeceğim. Yapıya sözüm yok. Belki gerekenler yapılarak sağlam yapı inşa edilmiş olabilir. Ama zemin zemin değil. Fore kazığı sağlam zemini buluncaya kadar atmak zorundasınız. Maalesef böyle bir durum yok. Sözünü ettiğimiz yerlerde sağlam zemini bulmak için binanın 3 katı yerin altına fore kazık çakmak durumundasın. Bu masrafı hiç kimse yapamaz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi.