Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korsan oto galericiliğin önüne geçilecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Korsan oto galericiliğin önüne geçilecek

Afyonkarahisar Belediyesi Tembih ve Yasaklarına bir madde daha eklendi. Belediye Meclisi kararı gereğince şehir merkezinde korsan oto galericilik yapanlar idari para cezası ile cezalandırılacak

Şehir merkezinde oto alımı satımı yapılması ve araçların üzerinde “Satılık” araç ilanı bulundurulması konusunda vatandaşlardan ve Emniyet Müdürlüğü’nden gelen talep üzerine harekete geçen Afyonkarahisar Belediyesi, Tembih ve Yasaklarına bir madde daha ekledi. Buna göre korsan oto galericilik yapanlara 170 lira para cezası uygulayacak.
170 lira idari para cezası
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; konunun vatandaşlardan ve Emniyet Müdürlüğünden gelen talep üzerine gündeme geldiğini ifade etti. Başkan Çoban şöyle devam etti; “Vatandaşımız aracını kentimizin ücrete tabii olmayan güzel bir cadde-ye park ediyor. Bu araç, saatlerce, günlerce satılıncaya kadar o cadde de bekliyor. Satıldığı zaman da başka bir araç yerini alıyor. Bu durum hem galerici esnafımızın kendi iştigal sahasına bir darbe, hem de sokaklarımızın yollarımızın bu şekilde boş yere işgal edilmesi anlamına geliyor. Konuyu, Belediye Tembih ve Yasakları içerisine alırsak bu tür araçlara 170 lira para idari yaptırım para cezası gündeme gelecek” diye konuştu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından konu Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. (Kocatepe)