Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

3 GÜN KALDI – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 18 Mayıs 2018 Cuma 14:00:40
 

24 Haziran seçimlerinde mücadele edecek olan milletvekili adaylarının listeleri 21 Mayıs Pazartesi günü Parti Genel Merkezleri tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek. Şunun şurasında kaldı 3 gün. 3 gün sonra bugünkü tantana boyut değiştirecek, aday adaylığından adaylığa terfi edenler daha bir sıkı asılacaklar işe. Tabir-i caizse peşrev bitecek, elenseler başlayacak pazartesi gününden sonra. Yağlı güreşte olduğu gibi tek dalmalar, kazık çakmalar olur mu, onu zaman gösterecek…
Bu köşeden sizlere ilimiz siyasetine dair değerlendirmelerde bulunmaya, aday adaylarıyla ilgili yorumlara yer vermeye çalıştık. Son 15-20 gündür yazdıklarımızın üzerine olağanüstü bir değişim görünmüyor şu sıra.
Lakin bu seçimde bir eksikliği hisseder olduk seçmenler olarak. Bu seçimde her nedense “bağımsız adaylar”ın esamesi bile okunmuyor. Bağımsız adaylar olmadan biraz yavan geçiyor sanki seçim süreci. Oysa geçmişten bu yana “bağımsız adaylar” hep renk katmışlardır seçim süreçlerine.
Bu vesile ile eski mesai arkadaşımız, değerli kardeşimiz, Murat Arısoy’u “Bakımsız aday” lakabıyla yeniden hatırlayıp, kulaklarını çınlatalım. Kelimelerle oynama konusunda özel bir yeteneği olan “Bakımsız aday”ın tost-ayran eşliğinde düzenlediği tanıtım toplantılarını, dar gelire dair hezeyanlarını yansıttığı vaadlerini hatırlayarak “keşke yine bağımsız adaylarımız olsa” diyerek seçim sürecine dair bir temennimizi dile getirmiş olalım.

 

“SİYAH KURDELA” MESELESİ

 

Katil İsrail Devleti’nin Filistin’deki vahşetini üzüntüyle, öfkeyle takip ediyoruz milletçe. İsrail’in vahşetiyle ilgili söylenen sözlerin hepsine katılıyoruz. Ancak bizim bugün hatırlatmak istediğimiz başka bir husus var.
Değerli bir kardeşimizin hatırlatmasıyla biz de bu konuya vakıf olduk. İsrail’in zulmünü protesto etmek, şehitlerin acısını yaşamak ve Filistin’in yanında olunduğunu göstermek için yakalara “siyah kurdela” takılıyor, tv ekranlarında “siyah kurdela” figürleri yer alıyor. Oysa bu “siyah kurdela” meselesi tam da bir Yahudi adeti imiş. Gazeteci Mustafa uzun bu “siyah kurdela” meselesiyle ilgili önemli tespitlerde bulunmuş. Biz de değerli kardeşimizin hatırlatması ile vakıf olduk bu konuya. Bakın “siyah kurdela” meselesinin ardında neler yatmaktaymış?!
‘SİYAH KURDELE’Yİ NEDEN KULLANIYORUZ?
Çok dikkat etmiyoruz, aslında önemli değil gibi görünüyor ama bir soru sorayım;
Birileri vefat edince biliyorsunuz insanlar yakalarına siyah kurdele takıyorlar.
Neden?
Neden takılıyor?
Hatta bazen gazeteler matem, ölüm haberi verirken siyah kurdele koyuyorlar haberin bir köşesine.
Neden?
Şu aralar habire şehit haberleri geliyor ve siyah kurdeleler adeta pompalanıyor piyasaya.
Neden?
Bugün bir yerde gördüm, kafama takıldı, ufak bir araştırmacı gazetecilik yapayım dedim.
Üzüldüm.
Çünkü bu siyah kurdele olayı bildiğin Yahudi adeti.
Ufak bir araştırma ile ulaştım.
Yahudilerin bir ölüm haberi aldıkları anda verdikleri tepki ve sonrasında yaptıkları sinema, diziler, tv yolu ile geniş kitlelere mal edilmiştir.
Şehit haberleri geliyor ve gazeteler, sokaklar, eylemler siyah kurdele ile dolup taşıyor.
Yakasına siyah kurdele takan fırlıyor sokağa.
Oysa Yahudi gelenekler arasında vefat haberi alan kişinin, giysisinin bir parçasını yırtması bulunur. Yahudi ortodoks erkekleri, kalbin bulunduğu, giysilerinin sol tarafındaki klapalarını keserler. Ortodoks olmayanlar ise genelde kravatlarını keserler veya yırtılmış siyah bir kurdeleyi düğmelerine takarlar.
Matemliler geleneksel olarak giysilerini cenaze başlamadan veya cenaze biter bitmez yırtarlar. Ebeveynlerde yırtık solda kalbin üzerinde görünecek şekilde, kardeşlerde sağda olmalıdır. Çocuk ve eşlerdeki yırtığın görünme zorunluluğu yoktur.
Kaynak: Prayers of Consolation; Morris Silverman; Media Judaica Inc.; 1984; ISBN 0-87677-062-6
Siz siz olun Yahudi oyunları ile teröre kurban verdiğiniz şehidinizi Yahudi adetleriyle defnetmeyin.
Aman.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti