Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Acımız büyük ama!!!! – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 20 Mayıs 2014 Salı 03:00:00
  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 95. yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tüm içtenliğimle kutluyorum. Nice milli ve dini bayramları ecdada ve şehitlerimize layık bir şuurla kutlamayı diliyorum
27 Nisan-11 Mayıs tarihlerini kapsayan MEDYAP projesi çerçevesinde Kocatepe Gazetesi muhabiri olarak katıldığım Brüksel’deki program izlenimlerimi ilerleyen günlerde aktaracağım. Soma faciası üzerine bu paylaşımı yapmayı şık ve ahlaki bulmadığım için ertelemeyi uygun buldum.
13 Mayıs Salı günü Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kömür ocağındaki patlamada 301 işçimiz hayatını kaybetti. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, geride bıraktıklarına dayanma gücü, kolaylıklar ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Soma’daki facia ülkede ve dünyada çok büyük yankı uyandırdı. Bu doğaldı. Yaşanan büyük bir insanlık dramı idi. Ekmek parasını kazanmak, ülkenin kömür ihtiyacını karşılamak için insanlarımız feci şekilde can verdi. Acımız büyük. Elbette öyle. İyi güzel ya peki sonra?
Eylem, söylem, demokratik tepki bunlar da iyi. Ama sonrası gelmeyecekse, yani yıldönümlerinde anmaktan öteye gidilmeyecek ne gereği var? Şehit düşen madencilerimizin geride bıraktığı evlat, eş ve aileleri ile hakkı ile ilgilenmedikçe neye yarar bu tepkiler?
Acımız büyük eyvallah. Hem de çok büyük. Ama yaşanan bu derin acıyı siyasi bir malzeme ve şova araç olarak kullanmak ne insanlığa ne de herhangi bir inanca sığmıyor hanımlar beyler.
Flaş flaş… “Maden işçilerinden kurtulanlar şunu söyledi.” Şok şok şok… “Maden şehitlerimiz filanca partiye oy verdikleri için şu muameleye tabi tutulmuşlar.” vs bu örneklerin sayısını artırmak mümkün. Özellikle sosyal medyada bu işin suyu çıkıyor. Bilgi kirliliği var. Her konuda doğal olarak maden şehitlerimizle ilgili de.
Birey olarak, siyasetçi olarak, medya patronu ve çalışanı olarak. Her kim ve ne iseniz gücünüz nispetinde hepimiz Soma faciası sonrası elimizden geleni yapmak zorundayız. Acımız büyük. Hem de çok büyük. İfade etmekte edebiyatın, dizelerin yetersiz kaldığı bu acının aynısı ve daha büyüğünü yaşamamayı dilerken; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, madenci şehitlerimizde dahil tüm şehitlerimizin aziz hatıralarının önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER