Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ADLİYE “ULAŞILAMAZ” DEĞİL – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 8 Kasım 2017 Çarşamba 13:33:42
 

Afyonkarahisar’da görevine kısa bir süre önce başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mehmet Özel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk Kocatepe ekibi olarak. Adalet Sarayı’nda, vatandaşa adalet hizmeti veren diğer dost ve yetkililere de selam verme imkanı yakaladık böylece.
Bugün Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel’den edindiğimiz intibaı, Adliye’de nasıl bir tabloyla karşılaşıldığını anlatmak isteriz sizlere. Öyle ki, Başsavcı Mehmet Özel, Afyonkarahisar’a da, Afyonkarahisarlılar’a da hiç de yabancı olan bir isim değil.
Memleketi Hatay, eğitim yeri İzmir olunca Afyonkarahisar’ın yollarını yıllarca eskitmiş bir isim. Daha önce sıkça gelip-geçtiği Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel açıdan zenginliğini bilmesine rağmen yakından tanımak son 3 ayda nasip olmuş Başsavcı Özel’e. İlimize atanmasının hemen ardından Zafer Haftası’nın kutlanması Başsavcı Özel’de ayrı bir etki bırakmış. Hem şehri ve yöneticileri bu vesile ile kısa sürede tanıma imkanı bulmuş, hem de Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel yapısını kısa sürede özümsemeye çalışmış. Zafer Haftası vesilesiyle milli ve manevi zenginliğine bir kez daha tanık olmuş memleketimizin.
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Ulaşılabilir” olmaya özel önem veren bir isim. Vatandaşın derdini, meramını kolaylıkla, sıkılmadan, çekinmeden Adli makamlara aktarabilmesi için gereken her türlü çabayı göstereceklerini açık yüreklilikle belirtiyor. Bizim insanımızın “Devlet kapısı”na giderken en güzel kıyafetini giydiğini, mümkünse traş olduğunu, Devlet’in karşısına kendince en güzel halinde çıkmaya çalıştığını meslek yaşamı boyunca gözlemlediğini dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Biz devlet görevlileri de vatandaşa aynı özeni göstermeliyiz” diyor. Bu nedenle Adliye koridorlarında dolaşırken sıkça rastlayabilirsiniz Başsavcı Mehmet Özel’e. Mesai başlamış, vatandaş bekliyor ve memur eğer çay-poğaça muhabbetinde ise, bu tablo biraz önce belirttiğimiz hassasiyete ters bir manzara. Eğer Başsavcı koridorlarda dolaşıyorsa haliyle bu tür manzaralara pek rastlanmaz Adliye’de. Afyonkarahisar Adliyesi’nde de bu hassasiyet önem arz ediyor.
Vatandaşla iç içe olmaya özel önem verdiğini anladığımız Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyonkarahisarlılara “Biz sizin için buradayız. Derdi olan bize gelsin” mesajı veriyor. Adliye de, Adli makamlar da “ulaşılamaz” değil.

 

AFYONSPOR’DA BAŞA MI DÖNDÜK?

 

Afjet Afyonspor Başkanı Ali Rıza Gürakar’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama kamuoyunda dalgalanmalara neden oldu. Geçmiş dönemlerden gelen “güven zafiyeti” nedeniyle işadamlarının Afyonspor’a yardım etmekten imtina ettiklerini belirten Afjet Afyonspor Başkanı Ali Rıza Gürakar kulübün 11 milyon maliyetinin olduğunu, 4 milyon AFJET’ten, 3,5 milyon da TFF’den geldikten sonra bütçede geriye kalan 4 milyon TL açık olduğunu açıklamıştı. Geriye kalan açık için Afyonkarahisar halkından ve işadamlarından destek beklediklerini belirten Başkan Gürakar, “Herkesin bildiği gibi biz zaten kulübü 2 milyonun üzerinde bir borçla devraldık. 11 milyon kulübün maliyeti var. 4 milyon AFJET’ten, 3,5 milyon TFF’den geliyor. 4 milyon açık var. İleriye dönük baktığımızda kulüp sıkıntıya düşecek. Söz Marketler grubu olarak biz elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Biz her şeyi kağıt üzerinde yapıyoruz. AFJET Afyonspor’a maddi ve manevi yardım yapın. Ama şu ana kadar işadamlarımızdan gerekli desteği göremedik. Yüz tane işadamımız belirli bir destek verse biz bu aradaki para farkını kapatıp iyi bir düzeye geleceğimizi düşünüyorum. Ama eskiden gelen bir güvensizlik nedeni ile iş adamlarımız bayağı duyarsız” demişti. Başkan Gürakar, “Vali bey ve Belediye Başkanı ile görüşmemizi yaptık. İşadamlarıyla görüşülmesi konusunda bir destek istedik. İnşallah önümüzdeki günlerde işadamlarıyla toplantı yapılması bekleniyor. Yardım yapmak isteyen işadamlarından desteklerini kabul edeceğiz” ifadesine yer vermişti.
Bu açıklamanın ardından yapılan yorumlarda, “Afyonspor’da film başa sardı” cümleleri ağırlık kazanmaya başladı. AFJET’in sponsorluğundaki Kulübün “dilencilik” yapılmadan sürdürüleceği söylenmiş, bu durum memnuniyet yaratmıştı oysa. Şimdi yine yıllar öncesinde olduğu gibi “Afyonspor için yardım kampanyaları” dönemine geri dönüyoruz anlaşılan. Konuşmalardan çıkarılan yorum şu: Borç 4 milyon. 100 işadamı 40’ar bin lira verse bu iş çözülür. Vali, Başkan işadamlarını toplasın, paralar toplansın…
Afyonspor’un AFJET sponsorluğuna rağmen yeniden bu safhaya gelmesi gerçekten üzücü. İnşaAllah yanılıyoruzdur. Yanıldığımızı belirten açıklamaları merakla bekliyoruz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER