Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Afyon Tanıtım Grubu önerisi – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 1 Ocak 2015 Perşembe 02:00:00
  Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Çalıştayı’nda çıkan 200’e yakın proje, uygulanması halinde Afyonkarahisar’a yön verecek. Bu nedenle projelerin hayata geçiş aşamasının takibi çok önemli. Bu Çalıştay’ın takipçisi olmazsak, yıllardır konuşulan meseleler yine ameliyat masasında hekimini bekleyecek. Ve takip etmezsek, korkarım bir neşter atan da olmayacak.
Ekonomi üzerinde kafa yoran, bu alanda araştırmalar yapan bazı kişiler, bana bu Çalıştay’a farklı bir açıdan bakmamı önerdi. Onların anlattıkları ile bu Çalıştay’a bakalım:
“200’e yakın projenin çıktığı Kültür ve Turizm Çalıştayı’nda Afyon Kültür Platformu, Afyon’un turizm üst yapısında ortak çalışma grubunun oluşturulması, şehrin tanıtımı için logo tasarlanması, pazarlama ve tanıtım çalışmalarının tek çatıda toplanması, şehrin ve tesislerin pazarlanması için ortak koordinasyon birimi kurulması, marka şehir hâline gelmek için tanıtım fonu oluşturulması öneriler, bize bir şeyi ifade ediyor. O da Afyon Tanıtım Grubu’nun kurulması. Şimdiye kadar Afyon Tanıtım Grubu kurulmadı.”
“Peki nasıl kurulur bu Afyon Tanıtım Grubu? İki yöntemle. Birincisi Belediyeler’e bağlı Kent Konseyleri’nin kararıyla. Bu anlamda İzmir, Gaziantep Tanıtım Grupları’nı örnek gösterebiliriz. İlginçtir ama Bolu’nun Gerede ilçesinin bile böyle bir Tanıtım Grubu bulunuyor. Gerede’deki Tanıtım Grubu, Kaymakamlık’ın öncülüğünde oluşturuldu. Afyonkarahisar’ın ise henüz böyle bir fikri yok.”
“Tanıtım Grupları’nın ikinci şekli ise Ekonomi Bakanlığı nezdinde. Bu tür Sektörel Tanıtım Grubu, bir yönüyle kamusal özellikler de taşıyor. Sektörel Tanıtım Grupları, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin görüşü ve Ekonomi Bakanlığı’nın onayıyla kuruluyor. Birkaç sene öncesine kadar yayınlanan fındık reklamlarını hatırlarsınız. O reklamlar, Fındık Tanıtım Grubu’nun bir çalışmasıydı. Ayçiçek Tanıtım Grubu, Zeytin Tanıtım Grubu, Hellim Peyniri Tanıtım Grubu var meselâ. Ama Mermer Tanıtım Grubu, Kaymak-Lokum Tanıtım Grubu yok.”
“Afyonkarahisar’da böyle bir ilerleme hevesi ve havası yakalanmışken ‘Tanıtım Grubu’ mantığının da geliştirilmesi elzem. Yetkililerimiz, bu konuda girişim yaparlarsa, şehrin ufku genişler, ekonomi çarkı daha emin adımlarla ilerler.”

GEREDE TANITIM GRUBU NE YAPTI?

Bolu’nun Gerede ilçesinde kurulan Tanıtım Grubu çalışmaları kapsamında 3000 CD, 3000 kitap, 6000 broşür, 3000 çanta hazırlandı. 20 ilan tahtasına ilan verildi. www.geredeturistik.com adlı bir web sitesi açıldı. “Kayak, Yayla ve Deri Şehri Gerede” sloganı benimsenerek yapılan tanıtım çalışmalarında şehrin karayollarındaki giriş ve çıkışlarına bu unsurları anlatan ilanlar yerleştirildi.

KIZILAY’IN ŞİŞELERİ, REKLAM ARACI

Türk Kızılayı Maden Suları, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde üretiliyor. Eskiden maden suyu şişelerinde büyük puntolarla Afyonkarahisar yazılırdı. Şimdi ise Afyonkarahisar yazısı küçüldü. Türk Kızılayı’nın yıllık maden suyu üretiminin 1 milyarı bulduğu söyleniyor. Düşünsenize reklamı… 1 milyar şişede Afyonkarahisar yazısı, görünür hâlde olsa kentin adı “sağlık”la bütünleşmez mi?

BİR KAYMAKKÖY VARDI…

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Afyonkarahisar’da yapılması düşünülen bir projeydi Kaymakköy. Kaymakköy’de Afyonkarahisar’ın yöresel ürünleri satılacak, hatta konak alanları oluşturulacak, bu konaklarda ürünler tanıtılacaktı. Örneğin bir konakta kaymağın yapılış tarzı, bir konakta sucuğun işlenmesi, ziyaretçilerin dikkatine sunulacaktı.
Şuydu, buydu, paraleldi, meridyendi derken Kaymakköy Projesi’ni unuttuk gitti.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti