Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Afyon’daki en önemli olay – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 11 Kasım 2014 Salı 02:00:00
  Pek çoğumuzun dikkatinden kaçsa da Afyonkarahisar’da önemli bir toplantı düzenlendi hafta sonunda. Millet Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Türk Dünyası Çalıştayı’na Afganistan’dan, Çin’den, Azerbaycan’dan, Irak’tan, Suriye’den, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, Bulgaristan’dan önemli temsilciler katıldı. Herkes, kendi görüşünü dile getirdi.
Hafta sonunun en önemli olayı bu çalıştaydı kanaatimce. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çalıştaya Afyonkarahisar’ın evsahipliği yaptı. Afyonkarahisar’ın tercih edilmesinde Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edebali’nin payı büyük.
Afyonkarahisar’ın kongre merkezi olma hedefi malum. Bu hedefe, kongre katılımcılarından Hasan Korkmazcan yeni bir boyut getirdi. Korkmazcan, Afyonkarahisar Dünya Türkleri Kurultayları’nın merkezi olmasını önerdi.
200’e yakın katılımcının iştirak ettiği bu önemli toplantı, ne yazık ki kamuoyunda yeterli yankıyı bulmadı. Bir iletişim eksikliği dolayısıyla da gerekli tanıtım yapılmamış olabilir, basın kuruluşlarının “Çalıştayı küçük parti düzenliyor” yaklaşımı nedeniyle de bir aksaklık yaşanmış olabilir.
Çalıştayın düzenlendiği salona girenler, şaşkınlıklarını gizleyemediler. “Millet Derneği, Millet Partisi böyle geniş katılımlı bir toplantıyı nasıl düzenliyor” diye sordular birbirilerine. Aynı soruyu ben de Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç’e yönelttim. Genç, “Bizim davamız 40 yıllık bir dava. Dün çıkan bir hareket değiliz” yanıtını verdi.
Türk Dünyası Çalıştayı, Afyonkarahisar için bir gelenek hâline gelirse, İstiklal Harbi’nin merkezi olan şehir, Türk Dünyası’nın da kalbi unvanını da hakkeder.

“HEMŞEHRİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Türk Dünyası Çalıştayı’ndaki bir boşlukta Gazete 3’ten Arif Emre Kıpırtı, Kanal 3’ten Yunus ile ben bekliyorduk. Bir ara yanımıza, emekli astsubay olduğunu belirten bir beyefendi geldi. Basınla, haberlerle ilgili 3-5 kelamın ardından beye-fendi bizlere seslendi, ben de aktarayım:
“Arkadaşlar, Afyonlusunuz değil mi? Hemşehrinize sahip çıkın. Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edebali, Afyonkarahisar’ın Sandıklı kazasındadır. Ben kendisini 38 yıldır tanırım. Dürüsttür, namusludur. Afyonkarahisarlı olmasına rağmen hiçbir seçimde Afyon’dan aday olmamıştır. ‘Olur da seçilemezsem hemşehrilerim üzülür’ demiştir. Lütfen, 2015 seçimlerinde mührü Çift Başlı Kartal amblemine vuralım.”

TÜRK DÜNYASI ÜRETİMLE GÜNDEME GELMELİ

Türk Dünyası Çalıştayı’nda Türklerin yaşadığı sıkıntıları dinledik, üzüldük. Bununla birlikte, aşağı yukarı aynı olan dertlerin çözülmesinin vaktinin geldiği de unutulmamalı. Türk Dünyası, daha ne kadar yakınarak, toplantılarda konuşarak vakit kaybedebilir? Dertlerin bir çoğu iktisadi bağımsızlıkla aşılabilir. İktisadi bağımsızlığın içini istediğiniz gibi doldurun. Silah üretimi deyin, asker eğitimi deyin, otomobil imalatı deyin, gıda üretimi deyin… Hatta bir de Türk Dünyası Ekonomik Pazarı deyin. İktisadınız, “öz” ellerde olursa, baskı, zulüm, kısıtlama gibi tehditleri daha kolay bertaraf edersiniz.

ORATORYO GÜZEL, AMA…

10 Kasım münasebetiyle Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı’nda sahnelenen oratoryo beğenildi. Oratoryoda söylenen türkülere zaman zaman Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de eşlik etti. Salonu dolduranların gözyaşlarına hâkim olamadıkları da görüldü.
Oratoryo güzeldi, fakat bir eksik vardı. Milli Mücadele anlatılırken Afyonkarahisar ve Kocatepe’nin ismi zikredilmedi. “O kadar kusur kadı kızında da olur” deyip geçilir mi, yoksa “Kocatepe, mutlaka olmalıydı” denir mi?
Takdir okuyucunun.

ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN HABERİMİZ YOK

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, 9 Kasım’da şehir genelinde elektrik kesintisi yaptı. Olabilir. Ama mahalle mahalle elektrik kesintileri yapılırken, gazetelere basın açıklamaları gönderildi; bunun kamuoyunda duyulması sağlandı. 9 Kasım’daki elektrik kesintisini, 9 Kasım’da elektrik kesilince öğrendik. Elektrik gelince internetten baktık ki şirketin sitesinde 6 Kasım tarihli bir ilan var. Allah’tan o ilandaki gibi ’07-17 saatleri arasında’ olmadı kesinti, daha kısa sürdü.
Elektrik dağıtım şirketinde, tüm abonelerin telefon numaraları mevcut. Muhtemel kesintileri abonelere telefonlardan kısa mesaj yoluyla duyurmak çok mu zordu?

SAHİPATA-EFELER ARASI TRAFİK SIKIŞIK

Köy minibüslerinin şehre girip girmemesi ile ilgili tartışma sürüyor. Bu konuyu gündeme getiren MHP’li Belediye Meclisi Grup Başkanı Halil İbrahim aradı ve şöyle dedi:
“Şu anda Sahipata tarafından geliyorum. Efeler Kavşağı’ndan Sahipata girişine kadar trafik sıkışık durumda. Son yıllarda hemen hemen her akşamüstü aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Köy arabaları girmediği hâlde böyle. Bir de köy arabalarını buna katsanız, kim bilir neler olurdu. Biz Belediye Meclisi’nde şehir nasıl daha iyi olur, herkes nasıl memnun olur; bunun çabasındayız.”
Bilmem, bu satırları İl Genel Meclisi’nin MHP’li üyeleri de okur mu?

BEYYAZI’DA “BAĞIMSIZ” BAŞKAN

Beyyazı Beldesi’nde taş ocakları dolayısıyla yapılan eylemlerde Emek Partisi İl Başkanı Hasan Koçak, öne çıkmıştı. 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Hasan Koçak’ın eylemlerinden rahatsız olan kesimler birleşerek Demokrat Parti’nin adayı Asım Altıntaş’ı destekledi. Seçimlerde Hasan Koçak ile Asım Aslantaş berabere kaldı. Çekilen kuranın ardından Asım Aslantaş, Beyyazı Belediye Başkanı oldu.
Fakat Beyyazı’nın macerası burada bitmedi.
Asım Aslantaş, Cumhurbaşkanlığı Seçimi sürecinde Demokrat Parti’nin de oy verdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na değil, Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini açıkladı; bu gerekçeyle de partisinden istifa etti.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yetkilileri, milletvekilleri ise tavırlarını baştan koymuştu: Seçimle bizimle girmeyen, seçimden sonra bize gelmesin!
Şimdi Beyyazı Belediye Başkanı Asım Aslantaş’ın akıbeti meçhul. Bir süre daha “bağımsız” kalacak sanırım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER