Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

AFYONKARAHİSAR LYS’DE NEDEN BAŞARISIZ – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 13 Ağustos 2013 Salı 03:00:00
  Bunun nedeni açık. İl iyi yönetilemiyor, okullar da haliyle iyi yönetilemiyor, öğretmen ne yapsın mevcut durumla işi idare etmeye çalışıyor, canı isterse hazırlanarak derse geliyor, canı istemezse durumdan istifade ediyor.
İl genelindeki Fen ve Anadolu liselerimiz başarısız
Afyonkarahisar’da Fen ve Anadolu liselerinin son yıllarda maalesef kan kaybediyor.
LYS’deki başarısızlığının bir numaralı sorumlusunun Fen ve Anadolu Liseleri olduğunu iddia ediyorum.
Son yıllarda, özellikle bazı okullarımızda kaybolan heyecan ve müdür-öğretmen ilişkilerindeki uyumsuzluk dilere destan oldu. Bir müdür 3 kere gitti 3 kere geldi, eğitimi bıraktı, bir daha alırlarsa nasıl gelebilirimin hesabını yapmakta.
Gazetelerde çıkan haberler, ilin duyarsız kalması, Vali beyi yanlış bilgilendirmeleri, Tabi ki olan öğrencilere oluyor. Ne umutlarla girdikleri okuldan LYS de istedikleri beklentileri yakalayamıyorlar. Yakaladıkları başarı öğrencilerin zaten zeki ve seçilmiş öğrenci olmaları, aynı zamanda da başarıyı kendi gayretleri ile ulaşmaları. Hazır bulunuşları itibari ile en yüksek puan sahip bu öğrencilere yazık olmuyor mu?
Dün ilimizde “marka” yapmayı düşündüğümüz, her türlü desteği verdiğimiz Fen Lisesinin başarısı gittikçe düşüyor.
LYS sonuçları yöneticilerin umurunda değil, durumu idare ediyor, sonuç fena değil, hayır arkadaş bu okul daha iyi olmalı Marka olmalı…
Anadolu Öğretmen Lisesi de kan kaybetmeye başladı, ne oluyor arkadaş Afyonkarahisar bunu hak ediyor mu?
Ali Çağlar ve Kocatepe Anadolu Lisesi dışındaki Anadolu Liselerinin durumları da içler acısı, dökülüyorlar. Hala düz lise havasından sıyrılamadılar, Onlar için LYS deki başarı hiç önemli değil, bundan heyecan bile duymuyorlar, Çünkü; bu müdürler ne yaparlarsa yapsınlar kıllarına dokunulmayacağını, başarısızlıkları nedeniyle hesap sorulmayacağını, aksine itibar görmeye devam edeceklerini biliyorlar.
LYS sonuçlarının açıklandığı günden bu yana ortalıklarda görünmeyen milli eğitim il müdürü Metin YALÇIN, Fen ve Anadolu Liseleri müdürlerini masum göstermek alışkanlığını bir kenara bırakıp gereğini yapmalıdır.
“Marka” adayı liselerin son 3 yılda LYS’deki başarısızlıklarını gerekçeleriyle Vali Balkanlıoğlu’nun önüne koyup, “Sayın Valim, LYS sonuçları sonrası sizin de benim de günah keçisi ilan edilmemize neden olan bu okul müdürleridir” ya da “Ben bu ili iyi yönetemedim” demelidir.
12 Temmuz’da SBS sonuçları açıklandı. Sınav kazanan başarılı öğrencilerimiz lise tercihi yapacak. Fen ve Anadolu liselerimizin LYS’deki başarı(!) grafiğini gördükten sonra neden bu okulları tercih etsin?
Lise öğrenimlerini ailelerinin yanında tamamlamak isteyen başarılı öğrencilerimizi, Afyonkarahisar dışında bir ilde okumaya zorlamaya hakkımız var mı?
Bu liselerimizin müdürlerinden hesap sorulmaz ise SBS’de başarılı olan, LYS’de Afyonkarahisar’ ın yüzünü ağartacak çocuklarımıza yazık olur.
(Bir Eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER