Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Afyonumuzu Hyperloop’un merkezi yapacağız – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 17 Ağustos 2013 Cumartesi 03:00:00
  Muhterem vatandaşlarım;
Biliyorsunuz, Afyonkarahisar’ı ihya etmek için birçok projeye imza attık. Han denilen yere hamam diktik, şehri alışveriş merkezi cenneti hâline getirdik. Yollarımızı genişletemedik, ama şükürler olsun çok sayıda rezidansı ilimize kazandırmayı başardık. Eskiden her mahallede bir milyoner olmasıyla övünürdük. Şimdi ise bırakın her mahalleyi, her sokağımızda mükemmel rezidanslarımız bulunuyor. Bunu başarmak için gece-gündüz çalıştık. Durmadık, yılmadık.
Sevgili Afyonkarahisarlılar;
Biz iş yaparken tabii ki sağdan, soldan, fakat daha da soldan eleştiriler aldık. Bu eleştirileri bertaraf etmeyi bildik elbette. Bizim yaptıklarımızı, rüyalarında göremezler; hayır rüyalarında görseler ‘kâbus’ deyip uyanırlar. Uyandıktan sonra da bizim dağları tepeleri aşıp da getirdiğimiz suyu içerler korkuları geçsin diye.
Aziz hemşehrilerim;
Afyonkarahisar’da yaptıklarımızı anlatacak değilim. Hepiniz farkındasınız, destan yazdık. Destan dediysek, öyle aklınıza Ergenekon Mergenekon gelmesin. Hakiki, has, öz destanları, bu milletin hakiki, has, öz evlatları yazmıştır. Milletimizin şanlı tarihine altın harflerle geçtik. Bunu biz demiyoruz, tarih kitapları söylüyor. Hedef belli, Türkiye hazır; Afyonkarahisar hazır!
Afyonkarahisar’ı yolların kesiştiği bir il haline getirdik. Yüksek hızlı tren buradan geçiyor. Otoyol, 50 kilometre ileriden geçiyor. Havaalanımız da 60 kilometre uzaklıkta. Bütün bunları biz başardık. Havaalanı’ndan Afyonkarahisar merkeze, makam araçlarıyla 17 dakikada geliyoruz. Demek ki siz de 17 dakika içinde bu seyahati gerçekleştirebilirsiniz.
Değerli vatandaşlarım;
Şimdi yeni bir projeye adım atıyoruz. Öyle bir proje olacak ki bu, sizi Afyonumuzdan İstanbul’a, Erzurum’a, Hakkari’ye, Hanya’ya, Çin’e, Maçin’e fırlatacağız. Bunun için tüm görüşmeler yapıldı, ihaleye girecek tüm şirketlerle görüşüldü. Siz Afyon’dan bir bineceksiniz, hooop, 30 dakikada İstanbul’da olacaksınız. Biz bu projeleri yürütüyoruz. Zaten projenin ismi de “Hyperloop”. Yani ya hoop, ya loop; ne fark eder. Mühim olan hizmet, mühim olan vatandaşımızın memnuniyeti.
Bakın bir şey anlatayım size. Ben bundan yıllar önce başka bir makamdaydım. Sonra başka bir makama geçtim, sonra da başka bir makamın yetkilisi oldum. Hayat böyle hızla geçiyor. Bu hızı yakalamamız için Hyperloop, son derece modern, dünyanın en ileri teknolojisine sahip bir ulaşım cihazı. Bunu Afyonkarahisar’a getireceğiz. İlk tura muhalefeti de çağıracağız, belki onları da uzaya fırlatırız… Gülün yav, espri yaptım.
Hyperloop’umuzun temelini, sayın ebedi başkanımız atacak. Gerçi o böyle küçük törenlere katılmaz ama, rica minnet getireceğiz kendisini. Bu konuda hemşehrilerimizin de ebedi başkanımıza teveccühte bulunacaklarının farkındayız.
Ebedi başkanımız demişken, kendisine “Afyonkarahisar’a gidiyorum” dediğimde, çok duygulandı. Selam ve muhabbetlerini iletti, “Tüm hemşehrilemize selam söyle” dedi. Üzerimdeki bu büyük selamı sizlere iletiyorum sevgili vatandaşlarım.

ABD’li milyarder Elon Musk, Los Angeles ile San Francisco arasındaki 643 kilometrelik yolu 30 dakikada kat edebilmeyi sağlayan ‘Hyperloop’ adlı bir proje ortaya çıkardı. Sistem, büyük şehirler arasındaki kara yolculuğunu havasız tüpler içindeki insan taşıyan kapsüllerle ses hızına yakın bir süratle gerçekleştirmeyi hedefliyor. İlerlemek için fırlatma mekanizması ve güçlü bir itiş gücü gerekiyor. Ray sistemlerine ihtiyaç duymuyor, tüm hava koşullarına karşı korunmaya sahip. Güneş enerjisini depolayan paneller vasıtasıyla çalışıyor. Proje maliyeti 6 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER