Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ağabeyimle aynı dergideyiz – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 22 Mart 2014 Cumartesi 02:00:00
  İtiraf edeyim ki, ağabeylerim Ömer ve Cemal Arısoy, yazı-çizi konusunda benden daha yetenekli. Ömer Ağabeyim’in tarih alanındaki bilgisine yetişmem mümkün değil. Orkun Dergisi’nde makalesi çıktığı gün, gerçekten O’na imrenmiştim. O’nun bazı yazıları, hâlâ internetteki kaynakçalarda yer alıyor. Siyasi soruşturmalardan başını alabilse, yoğunlaşsa, daha da iyi fikirleri gündeme getirebilecek.
KAFİYE VE ÖLÇÜ
Cemal Ağabeyim ise, “ölçülü ve kafiyeli” şiirler yazar. Bunda belki de rahmetli babam Ahmet Arısoy’un Necip Fazıl Kısakürek ve Faruk Nafiz Çamlıbel şiirlerini bize okuması etkilidir. Ben tek tük şiir denemeleri yaptığımda, O’nun bir, hatta iki kitabı dolduracak kadar şiiri vardı. Toplulumumuzda “şiir” denilence akla nedense “aşk” geliyor. Oysa, Cemal Ağabeyim’in şiirlerinde insanların yaşadığı sıkıntıları da, güzel bir çocuğun ilk koşuşunu da okuyabiliyorsunuz.
ORTAK KİTAPEVİ HAYALİ
Bana kısmet oldu, iki şiir kitabı, bir makale kitabı çıkardım. Akılda tasarlanan 3-5 kitap daha vardır belki, yorum yapmak güç. Ama hep, ağabeylerimle bir arada bir yayında yer almak istedim. Hatta biraz sermaye birikimim olsa, sırf ağabeylerim ve kendim için kitapevi kurmayı bile hayal ediyorum.
ÇOK İSTEYİNCE OLUR
“Çok isteyince dua yerine geçer” derler. Ağabeylerimle yan yana yayınlarımızın olmasını çok istemiş olacağım ki, Sinada Dergisi bize bu fırsatı verdi. Genel Yayın Yönetmenliği’ni Afyonkarahisarlı yazar-şair Hasan Başdemir’in üstlendiği, Afyonkarahisar’dan Faruk Bangir, Murad Tiryakioğlu gibi değerli kalemlerin yazılarının bulunduğu, ülke genelinde 86 il ve ilçede temsilciliği olan derginin İlkbahar sayısında hayalim gerçekleşti.
YERELLİK VE GÖNÜLLÜLÜK AKIMI
Sinada’da, son günlerin moda tabiriyle “bu fakirin” “Yeni Hece Ölçüleri Deneyebiliriz” yazısıyla birlikte Cemal Ağabeyim’in “Yürüyorum” şiiri de yayınlandı.“Edebiyat en güzel Afyon’dur” sloganını kullanan, edebiyatta yerellik ve gönüllülük akımını başlatacağına inandığım Sinada Dergisi’nin Yayın Danışma Kurulu’na teşekkür ediyorum.
BİR DE İNTERNET SİTESİ
Bu yazıyı madem kendime ayırdım. Bir haber daha paylaşayım: Yine gönüllülük esasına dayanan ve internet üzerinden yayın yapan “1okur1yazar.com” adlı internet sitesi, okuyucularla buluştu. Bir aksaklık çıkmazsa her ay, bir kitap eleştirisi-incelemesi, bu internet sitesinde yayınlanacak. İlk yazım, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya’nın önerdiği “Anadolu Manzaraları” kitabı üzerine.
Büyüklerim önerdikçe, okumaya ve paylaşmaya devam edeceğim. Ancak 1okur1yazar.com adlı internet sitesine Afyonkarahisar’dan benim yanımda yolcular gerek. Beni kitap yolculuklarında yalnız bırakmayacak arkadaşlarımın olduğunu düşünüyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER