Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ALTGEÇİTLER GELİYOR

Afyonkarahisar’ın şehir içi trafik sorununu bilmeyen, yaşamayan yok. Şehrin en öncelikli sorunlarından birisinin şehiriçi trafik sorunu olduğunun bilinmesine rağmen bu yönde ne yazık ki kalıcı bir çözüm üretilemiyordu.
Alınan tüm önlemler, geliştirilen tüm formüller ya birileri tarafından kısıtlanıyor, ya teknik imkansızlıklar nedeniyle hayata geçirilemiyordu. Şehiriçi minibüs güzergahları için onca detaylı yeni hat güzergahları belirlendi, uygulanamadı. Ana caddelerde tek yön uygulaması yapıldı, uzun sürmedi. Trafiğin sıkıştığı noktalarda alt-üst geçit yapılması gündeme geldi, “yapılamaz” denildi. Kaldırım kenarlarındaki otopark meselesi ile trafik ışıklarının zaman ayarlamasını ise zaten hiç beceremedik. Yanlışları bilmemize, görmemize rağmen hala bu yanlışlardaki direncimizi sürdürüyoruz.
Şimdi bu yanlışlardan birisi bitecek gibi görünüyor. Afyonkarahisar Belediyesi “nihayet” alt-üst geçit yapımı konusunda ikna oldu.
İlk alt geçit Maliye kavşağında yapılacak, ihale ilanı yayınlandı.
Yıllardır Maliye Kavşağı’na, Stadyum Kavşağı’na, Jandarma Kavşağı’na ve Müze kavşağına alt ya da üst geçit yapılması konuşulur durur. Diğer kentlerden örnekler verilerek bu noktalarda trafiğin rahatlatılmasının elzem olduğu dile getirilir. Ama ne yazık ki sonuç alınamazdı.
Maliye kavşağındaki trafik sıkışıklığı yıllardır had safhaya ulaşmıştı. Günün belli saatlerinde artık bu noktada araçlar ilerleyemez hale gelmişti. “Buraya alt-üst geçit şart” denildiğinde Belediye Başkanı Çoban başta olmak üzere Belediye yönetiminin tepkisi “O bölgede yoğun alt yapı var. Afjet, doğalgaz, elektrik, su hepsi o kavşaktan geçiyor. O bölgede alt geçit yapamayız. Yapmaya kalksak Afyon halkı sabır göstermez, isyan çıkar” manasında savunmada bulunuyorlardı.
Sonrasında ihtiyacın kaçınılmaz olduğu anlaşılınca “Acaba üst geçidi mi denesek” fikrine dönüldü. İzmir istikametinden gelip, Ankara istikametine geçiş yapacak araçların kavşağı üstten aşmaları planlandı. Tam bu plan hayata geçiyor diyorduk ki, iş yine değişti.
Afyonkarahisar Belediyesi Maliye kavşağından başlayıp, her yıl bir tanesi olmak üzere Stadyum, Jandarma ve Müze kavşaklarına alt geçit yapma kararı aldı.
Sevindik.
İyi de aradan geçen bunca yılı neden “yapılamaz” diyerek kaybettik? Yıllar önce bu konu gündemdeyken çalışmalara başlasaydık, bugün son alt geçitli kavşağımızı da kullanıyor olabilirdik belki de…
Neyse… Sonuçta çözüm yolunda adım atılıyor. Geç olsun da güç olmasın diyelim artık.
Şimdi vatandaşa düşen, altyapı çalışmaları tamamlanana kadar yaşanacak aksamalar nedeniyle sabırlı olmak.
Afyonkarahisar Belediyesi’ne düşen görev ise en kısa sürede çalışmaları tamamlamak, yaşanacak aksamaların “B planlarını” şimdiden hazırlayıp olası su, elektrik, doğalgaz kesintilerine şimdiden çare üretmek… Alternatif hatlar oluşturup, mağduriyete geçit vermemek… Trafik düzenlemesinde alternatif güzergahlara layıkıyla yönlendirme yaparak, yerli-yabancı sürülerin yol arayıp gezmelerini önlemek… Her türlü aksamaya karşı vatandaşın mağduriyetinin önünü şimdiden kesmektir. Zaten Belediyelerin görevi bu değil midir?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti