Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Altı çizilesi sözler – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 28 Eylül 2013 Cumartesi 03:00:00
  Kocatepe Gazetesi’nin dünkü sayısındaki haberlerde altı çizilesi sözler vardı.
Bir şeyleri anlatmak, göstermek için insanların gözüne parmak sokmaya gerek yok. Okumayanların gözden kaçırmaması için “parmağım kör gözüne” dercesine söylenen bu sözleri alıntılayarak “altını çizmek” istedik.
Altı çizilesi sözlerin ilki Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan. Eğitim camiasına seslenen Vali İrfan Balkanlıoğlu, şöyle diyor:
“Sadece sınavda başarılı olmak değil, toplumda en iyi şekilde yer etmiş küçüklerini seven, büyüklerini sayan, toplum kurallarını çok iyi bilen insanların yetişmesi de önemlidir. Ama tabiî ki bunun yanında sınav başarısı da toplum için önemli. Ortada bir başarısızlık varsa buna bahaneler üretmek yerine, bu başarısızlığı ortadan kaldırılacak çözüm yolları üretmek gerekiyor. Öğrencilerin hem okullarında, hem de okul çevresinde eğitimlerini engelleyecek durumun giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda da başta emniyet mensuplarımız olmak üzere tüm kurumların dikkat etmesi gereklidir.”
Vali Balkanlıoğlu bu sözlerin ardından toplantıya katılan ilimizdeki eğitimcilere sorumlu oldukları eğitim kurumlarında çalışanları sürekli olarak takip ederek herhangi olumsuz bir duruma neden olmamaları için yeri geldiğince uyarmalarını istiyor.
Vali Balkanlıoğlu’nun bir başka toplantıda kamu çalışanlarına yönelik sarf ettiği “altı çizilesi” sözleri de şöyle:
“Yaptığınız işlerde vatandaşı memnun edin ve onlara iyi davranın, nazik ve kibar bir dille hitap edin. Çünkü bu kurumlar vatandaş için var ve bu kurumlar vatandaşın yeridir. Bizler sadece bu kurumun emanetçisiyiz. Yaptığınız her türlü iş ve işlemlerde etkin ve verimli bir iş sergileyin. Hiçbir işiniz uzun sürmesin, zamanında ve sürekli takip ederek işlerinizi yürütün. Kamu kurumları arasında sürekli irtibat olsun ve ortak bir iş yapılacağı zaman her kurum üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapsın. Böylece koordineli ve ahenkli bir iş ortaya çıkar. Gelişen ve değişen mevzuata uyum sağlayın. Güncel mevzuattan haberdar olun. Kimse birbirinde bu mevzuatları öğretmesini beklemesin. Kendiniz araştırın ve kendinizi sürekli yenileyerek bilgilerinizi güncel tutun. Devleti zarara uğratacak ve imkanlarını zayi edecek durumlardan kaçının…”
***
Altı çizilesi diğer sözlerin sahibi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban. “Kraldan çok kralcı” olan çalışan ve memurlardan dert yanan Başkan Çoban şunları söylüyor:
“Mevzuat hızla değiştiği gibi teknoloji de hızla değişiyor. Harita mühendisi ya da mimar, ya da şehir plancısı kendi branşı ile ilgili program bilmiyorlar. Ben mimarıma proje versem, eski usullerle plan yapılacak. Memurun iktidarın siyasal görüşünden etkilenmemesi, işini layıkıyla yapmasını istiyoruz. Ben siyasi bir insanım. Son dönemlerde memur arkadaşlarımıza öyle hak ve imkanlar verildi ki görev yapmayan memura yapacak bir şeyimiz yok. Memurun iş güvencesi olsun, siyasi iktidardan etkilenmesin. Herkesin düşüncesi kendinde kalsın, işine yansımasın. Ben Belediye personeline de bunu söylüyorum. Benim işçim, şirket elemanım, memurum, benim partimin mensubu olması önemli değil, işini yapsın yeter. Benim adıma propaganda yapmasın, benim partimin de savunuculuğunu yapmasın. Biz kamu hizmeti sunuyoruz. Hizmeti sunanlarla alanlar arasında asla hiç kimseye ayrımcılık yakışmaz. Personelimiz için yasalarımızın kesinlikle değişmesi lazım. Görev yapan memurun takdir ve taltif edilmesi, her türlü ikramiye verilmesi lazım. Görevi yapmayan memur da asaleten atandı deyip emekli oluncaya kadar görev yapmasın. İtfaiye erimiz var, merdivene çıkamıyor, araç kullanamıyor, emekli olmuyor. Sadece para ödüyorum…”
***
CHP’nin Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer’in şu sözlerinin de altını çizmek gerekir:
“Göreve geldiğimiz taktirde alış veriş merkezlerinin şehir içinde faaliyet göstermesine izin vermemeyi düşünüyoruz. AVM’ler esnafın aleyhine. Şu anda da esnafı rahatlatmak için hukuksal bir dayanak olup olmadığını araştırıyoruz.”
***
Arif olan anlar, herkes üstüne düşeni alır diye bu sözlerin altını çizdik. Daha ne desinler?…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti