Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BAŞIMIZ VE VATANIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYEM!

Ara tatil dönüşü “Gastronomi Şehri” seçilen ilimiz ve ekonomik katkılarıyla alakalı bir yazı ele almak istemiştim. Tarihin en eski dönemlerinden beri bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimiz tarihi ve kültürel değerlerin izlerini taşıyan bir coğrafyada yer almaktadır. Ekonomimizin büyük bir kısmının tarım ve hayvancılığa dayalı olmasıyla yemek kültürünün oluşmasında temel belirleyici bir etkisi olmuştur. Hoş aslında bu konu ve daha genişini ele almış sözü sahibine teslim etmiştik ama geri dönüş alıp sözü sayfaya aktarmak nasip olmadı… Biz bu satırları düşünürken Cumartesi günü saat 13:35 sularında BTÖ mensubu teröristlerin Kuzey Irak Parasiya kırsalında askerlerimize açtıkları taciz atışı sonucu Afyonkarahisar Başmakçı ilçemiz nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu’nun (2022-1351) şehit olduğu haberi geldi. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyoruz..
Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Bu haberden sonra gönülden gelen satırlar başka oluyor müsaadenizle…
Tarih şahittir ki, Türk Milleti başkaları tarafından zorlanan kadere asla razı olmamıştır. Üzerinde yaşadığımız coğrafyada bir asır önce neler yaşandıysa, hangi karanlık senaryolar hangi oyunlar sahnelenmişse şimdilerde yine bir benzerini, hatta daha karmaşığını görüyoruz. Kuşkusuz dün haklıydık, bugün de haklıyız. Akl-ı selim, kalbi selim bir strateji, Milli şuur ve Devlet aklı ile milletimiz üzerindeki bu derin kuşatmayı da yaracaktır.
Şehit veriyoruz. Acı duyuyoruz. Ancak iman ediyoruz ki, şehitler ölmez, vatan bölünmez. Şehitlik kapısını kapatmayan Allah’a hamd olsun ki âhirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Zira bizleri, düşmanlarımıza üstün kılan en mühim esaslardan biri “Ölürsem şehitim, kalırsam gazi!..” inancıdır. Şehitlerimiz var. Acımız her ne kadar büyük olursa olsun bir o kadar gururumuz bir o kadar da umudumuz var. Rabbim onların şefaatine layık olabilmeyi nasip etsin. Karşımızda tüm şer cephesi birleşiyor ve bizi iyi tanıyor zaaflarımızdan yararlanmak istiyorlar. Merhametimizi ve öfkemizi kendi menfaatlerine göre kullanmak istiyorlar.
Karşımıza masaya oturmaya geliyorlar fakat el birliği ile hazırladıkları tünellerden sıçanları kahpece saldırıyorlar. Fakat ne yapsalar boş Yüce Türk Milleti’nin karşısında kaybedeceksiniz. Dışta durum böyle iken içerideki kuklacıları hazırlanıyorlar. Ortamı gerecek, sivil müdaheleye neden olacak söylemler ile vicdanımıza ve damarımıza basıyorlar. Fakat hep unuttukları birşey var; Cenab-ı Allah’ın adaleti! Bizler hak yolda bir yürüdükçe başaramayacaklar!
Allah’ın izniyle kanınız yerde kalmadı, kalmayacak.
Bu vatan bağımsız olmaya, bayrağımız özgürce dalgalanmaya devam edecek.
Terörizme ve ona destek verenlere karşı mücadelemiz her zeminde amansızca sürecek. Terörle mücadele haklı, hukuki ve meşru bir mücadeledir. Son terörist teslim alınmadıkça, son kanlı silah ele geçirilmedikçe, bölücülüğün şah damarı kesilmedikçe durmak, duraksamak ve durgunluk emaresi göstermek yoktur. Katiller en ağır şekilde cezalandırılacaktır.
Şehitlerimizin kederli ailelerine sabır, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifa dilerim.
Milletimizin başı sağ olsun…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER