Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Başkan’dan güzel haberler – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 27 Temmuz 2015 Pazartesi 03:00:00
  Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuğu olduk. Bu etkinlik sırasında basının sorunları konuşulsa, tartışılsa da memleketimizin sorunlarına da değinildi.
Kısa süreli sohbette Başkan Çoban’dan Afyonkarahisar açısından önem taşıyan yeni haberler aldık. Bu vesileyle bu haberleri sizlere aktarmanın faydalı olacağına inanıyoruz.
Bugünlerde kamuoyuna açıklayacağı yeni gelişmeden dolayı mutlu görünüyor Başkan Çoban. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde, Cezaevi karşısında bulunan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisi Afyonkarahisar Belediyesi’ne devrolunuyor çünkü.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün arazisi malum, kıymetli bir yer. Arsa olarak satılsa dahi Belediye’ye 20-30 milyon lira gelir sağlayabilecek bir yer. Bölge Müdürlüğü’nün binaları depreme karşı dayanıksız çıktığı için şu an kullanılamıyor. Müdürlük konteynırlarda hizmet veriyor. Ankara’daki gerekli girişimler yapıldı, anlaşma sağlandı. Bugünlerde imzalar atılacak ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisi de Belediye mülkiyetine geçecek. Meteoroloji tesisleri ise Fuar Alanı yakınlarında bulunan ve Belediye’ye ait olan arsalara nakledilecek. Başkan Çoban bu arazinin de yeşil alan olarak değerlendirileceğini belirterek, “Rantı büyük bir yer. 7 kat yapı müsaadesi olan, ana yol kenarındaki bir yer. Ama Belediyemizin eski günleri geride kaldı. Oradan gelecek paraya ihtiyacımız yok. Orası yeşil alan olacak” diyor.
Dervişpaşa Mahallesi de büyük ihtiyacı olan yeşil alana kavuşacak önümüzdeki günlerde. Orman İşletmesi’ne ait olan ve Orman Müdürlüğü karşısında bulunan lojmanların bulunduğu alan önümüzdeki günlerde Belediye’ye devredilecek. Bununla ilgili girişimler son aşamasına geldi. Burası için de büyük rant hesapları yapılabilir aslında. Ama Başkan Çoban “Oralardan gelecek paralara ihtiyacımız yok. O mahallenin yeşil alan ihtiyacını gidereceğiz. Tercihimizi yine ranttan yana değil, yeşil alandan yana kullanacağız” diyor.
Başkan Çoban’ın Başkan Yardımcılığı görevini üstlendiği Afyon Eğitim Vakfı’nda da önemli hizmetler ortaya konacak. Eski yönetimin hizmetlerinin ardından yeni yönetim de şevkle heyecanla bu işi üstlendi. AEV amacına uygun bir şekilde ilimizin eğitimine katkı sağlayacak. Bunun ilk adımı olarak AEV Yönetim Kurulu taşın altına elini tam manasıyla koydu. AEV Başkanı Hüsnü Serteser 20, Yönetim Kurulu üyelerinden Salim Pancar 20, Yavuz Kocaşaban 30 öğrenciye burs vermeyi şimdiden taahhüt etmişler. Yönetimdeki bir başka isim olan Şuayp Demirel ise yönetime sınırsız yetki, açık çek vererek, “Kaç öğrenci yazarsanız kabulüm” demiş. Başkan Çoban bu gelişmeleri anlatırken memnuniyeti yüzünden belli oluyor, “Eğitimde de güzel şeyler olacak” diyor.
Başkan Çoban’a Kent Meydanı’ndaki otopark teklifleriyle ilgili hemşehrilerimizin taleplerini hatırlattık biz de. Yeni yapılaşmada otopark ihtiyacının olabildiğince geniş tutulması gerektiği önerilerine dikkat çektik. Gazetemizde bu yönde yer alan vatandaş görüşlerine değindik. Başkan Çoban, “Orada 300 araçlık planlamamız var zaten. Ama maalesef otopark kültürümüz zayıf, mevcut otoparkları bile dolduramıyoruz” dedi. Otopark planlamasını genişletme yönünde bize fazla ümit vermedi.
Ülke gündemindeki siyasi belirsizliği de konuştuk Başkan Çoban’la. Belirsizliğin ilimizi de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan, Rixos Otel yatırımının beklemeye geçtiğini anlattı. Bir başka kötü haberi de eski SSK hastanesi yerine yapılacak olan yatırımla ilgili olarak verdi. Eski SSK Hastanesi bahçesinde yapılacak olan spor salonunun ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. İhaleyi alan firma koalisyon ve hükümet pazarlıklarının nereye varacağından emin olamayınca, 500 bin liralık teminatını yakmış ve beklemeye geçmiş.
Cumhuriyet Mahallesi’nde eski SSK Hastanesi’nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek projede, 3 bin kişilik spor salonu Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktı. Çay bahçeleri, oyun alanları ve tartan pistli yürüyüş parkurlarından oluşan sosyal donatılar ve rekreasyon düzenlemesi ise Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilecekti.
Başkan Çoban siyasi sürecin sonunu “Seçim” olarak görüyor. Çoban “Kasım’da seçim var, öyle görünüyor” görüşünde…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti