Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

“BAŞLARIM BAYANINDAN”

ANS kampusu Barış Manço Şenlik Alanında Afyonkarahisar Genç STK Platformunca yapılan basın açıklaması için bindiğim minibüsün şoförü ile şoför olma ihtimali kuvvetli olan şahıs arasında geçen diyalogdan alıntıdır başlık.
Anlayabildiğim kadarıyla sadece şoför olarak çalıştırılan bir gencin kaytarması ile sinirleri gerilen bir “beyefendi” araçta bulunduğum şoför arasında geçen diyalog. Eski valilik arkasında bekleme yapan araca yaklaşan sözünü ettiğim “beyefendi” kaytardığını algıladığım gence yönelik yüksekten uçan konuşmalarında sövmeye yönelince aracın şoförü “Bayan var” diyerek derli toplu konuşmasını istedi. “Beyefendi” “Başlarım bayanından” karşılığını verdi.
Usulca eğilip yüzüne baktım. Tık yok. Yani normal bir durum ona göre. Bir ara aşağıya inip haddini bildirmek geldi içimden, sonra belasını başkasından bulsun tercihi ağır bastı. Bir asayiş olayı ile güvenlik güçlerini, bir dosya ile adliye çalışanların meşgul etmekten imtina ettim açıkçası.
Tahsil durumu, mesleki durumu her ne olursa olsun adam olmak ve nazik olmak bambaşka bir şey. Durumu paylaştığım bir arkadaşım yaşananı “hödüklük” olarak yorumlarken bana göre de insanlıktan nasip almayan “mağara insanı” tavrı idi şahit olduğum diyalog.
Ekmek teknesinde bir meslektaşını zor duruma düşüren, müşteri velinimet anlayışını hiçe sayan bu türlerden kim ya da kimler başlamalı…………

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti