Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BENİM 19 MAYIS’IM

Doğum günümü kutlayan değerli arkadaşlarıma ben de sağlıklı, başarılı ve huzurlu günler dilerim.
Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşını başlatmasının ve Samsun’a çıkışının100 yılını gurur, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.
19 Mayıs 1949: Benim doğum günüm.
19 Mayıs 2019: Benim, daha 70 yaşıma bastığım gün.
19 Mayıs 2019: Atamızın Samsun’a çıkışının 100 yılı.
TRT Kurtuluş Dizisinde askeri danışman ve yönetmen yardımcısı olarak bir yıl aşkın süre içerisinde gerçek Kurtuluş Savaşının geçtiği mekânlarda çekimler yaptık.
Bu mekânlarda dikenli teller, at üzengisi, mermi parçaları, şehitlerimizin kemiklerini (toplatıp dua ile o bölgeye gömdük), mevzileri gezdik ve orada çekimler yaptık.
Senaryomuzu yazan ve rahmetle anacağım Turgut Özakman’dan çok değerli bilgiler aldık.
GENÇLER;
Ülkemizin geleceğinin teminatı sizlersiniz.
100 yıl önce, yaşlısı, genci, kadını, kızı ve 15 yaşındaki çocukları ile dünya da TOPYEKÛN HARBİN örneğini vermiş bir milletiz.
Bizler bu harbi her ev bir çift çorap, çift iç çamaşırı, bir çift çarık ve elindeki yiyeceğinin de %40’ını ordusuna verdi. O dönem motorlu araç yoktu. Bu millet canı ve malı pahasına cephedeki askerinin cephanesini, yiyeceğini ve her türlü ikmalini kağnılarla yaptı..
Gençler; bu günkü yaşantımızı, 100 yıl önceki yaşantı ve fakirlik ile mukayese edemeyiz. Varlığımızı, geçmişten alacağımız derslerle, ilim ve fennin ışığı altında sizlerin gayretleri ile yükselecek ve modern çağı ülkemizde daima yaşatacağız.
Gençler; akıl deponuzu kitap okuyarak dolduracaksınız ve yaşamınızın en büyük sermayesi olan AKLINIZI ve ZAMANI ve doğru bir rehber (ATATÜRK) eşliğinde hedefe kolayca ulaşacaksınız. Ayrıca, size faydalı olacak arkadaşlarınızı kitap okuyanlardan seçiniz.
İstiklal Harbi döneminin çarığı, kağnısı ve gecemizi aydınlatan kandilleri (gece yanan yağ kutusu) dönemlerinden modern çağa ayak uydurmuş bir ülkeye Atatürk ve ülkemizi yöneten fedakâr büyüklerimiz sayesinde bu günleri yakaladık.
Atatürk’ün gençleri olarak İspanya’daki Avrupa basket şampiyonasında Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes dünyaya kendilerini izlettiler. Takım isimlerinin yanındaki markalarında dünya markası olmuş firmalarımızın olduğunu da unutmayın.
Atatürk ve Atatürkçü düşünce sistemi, bizleri ilim ve fennin ışığı altında son nefesimize kadar hedef ve ideallerimiz doğrultusunda yaşamayı öğretti. Onun için son nefesimize kadar yılmak ve umutsuz olmak yok.
Sonuç olarak; TARİH; aracın farları gibi toplumların önünü aydınlatır. Tarihini bilmeyen toplumlar, önüne konanla yetinir ve yok olurlar.
Polatlı Şehitler Abidesinde;
Biz burada Yunana mezar kazdık
Türkiye Cumhuriyeti yaşasın diye
Al kanla Sakarya tarihi yazdık
Size vatan ettik hediye diye, yazar.
Bize bu vatanı hediye eden Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz, Analarımız ve bacılarımızı şükran duyguları ve rahmetle anıyoruz.
BİR 19 MAYIS ANIM
Pilot olmayı çok istemiştim. Üsteğmen iken heyecanla dilekçemi doldurup komuta makamına verdim. Ertesi günü alay komutanı çağırıyor, dediler ve giderken herhâlde komutan dilekçemi kabul etmedi dedim.
Alay komutanım bir bana bir de dilekçeme baktı. Oğlum, senin devrelerin emekli oldu. Şu dilekçene bak diyerek bana uzattı. Doğum tarihine bak dedi.
Ben de doğum tarihim olan 19 Mayıs 1949 yerine 19 Mayıs 1919 yazmışım. Komutanımla beraber güldük. Ama bu güzel hatamdan da büyük bir mutluluk duydum.
Eşimin ve rahmetli annemin pilot olmama duaları ile de pilot olamadım.
Atatürk’ümüzün Kurtuluş Savaşımızı 19 Mayıs 1919 da Samsun da başlattığı ve bizlere, Türk Milletine armağan ettiği zaferin 100 yılını kutluyoruz.19 Mayıs Atatürk’ümüze anma Gençlik ve Spor Bayramımızı dünya var oldukça kutlamaya devam edeceğiz.
Ayrıca, doğum günümü kutlayan arkadaşlarımı teşekkür ediyor, onlara da sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum. Selamlar.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER