Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BİTMEDİ, BİTMEYECEK – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 5 Eylül 2016 Pazartesi 14:09:18
 

Türkiye’nin dört bir yanından şehitlerimizi uğurluyoruz. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da savaşımız sürerken, Suriye’de de kahraman ordumuz ülkenin güvenliği için savaş içerisinde. DAİŞ’lisi, PKK’lısı, adı her ne halt olursa olsun, yüzlerce düşmanı gömen Mehmetçiğimiz şehitler de veriyor bu arada. İşte, Afyonkarahisar’dan iki arslanımızı birden uğurladık.
Çay ilçemiz Akkonak köyünden Uzm. Çvş Gökhan Şengül Van ili Tendürek dağlarında terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit oldu. Van Çaldıran’dan sonra Hakkari Çukurca’da Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Aral şehit oldu. Şehidimiz Sinanpaşa Taşoluk Kasabası’ndan… Yunus Emre’mizi ugurladık, Gökhan’ımızı muhtemelen bugün uğurlayacağız.
Gökhan Şengül’ün eşi 7 aylık hamile, Yunus Emre Aral’ın ise bayramın 3. günü düğünü vardı.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yüce Türk milletimize ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.
Bu topraklarda düşman da bitmedi, şehit de… Bitmeyecek de… Ama bu vatandaki Türk mührü ilelebet silinmeyecek. “O şehitler ki, kanları kurtarıyor tevhidi” çünkü…

 

KARA LİSTE

 

Geçen hafta içerisinde ilimiz adına utanç verici bir haberle daha gündemdeydik. “Gıda terörü” diye adlandırılan gıda ürünlerindeki taklit ve tağşiş listesinde Afyonkarahisar’dan bir çok firma yer aldı. Gıdada hileye başvuran firmalar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından teşhir edildi. Haberle ilgili detayları gazeteniz Kocatepe’den okudunuz.
Daha önce de bunun benzeri bir çok olayla karşılaşmıştık. Sucuğa at-eşek eti karıştıranlardan tutun da meşhur Afyon kaymağını rezil-rüsva edenler olmuştu. Bunlar da teşhir edilmişlerdi. Senelerdir teşhir devam ediyor.
Peki değişen ne?
Halen gıda ürünleriyle, hepsinden önemlisi Afyonkarahisar’ın imajıyla oynayanlar piyasada.
Siz durmayın, “Afyonkarahisar” markası için yatırım yapın, tanıtım çalışmalarına gidin, para ve emek harcayın. Yıllarca çekilen emekler, bir liste ile yerle yeksan olup gidiyor işte…
Bu işin bu kadar kolay ve yaygın yapılmasının en büyük nedeni Türk Ceza Kanunu’nun Kamu Sağlığına Karşı İşlenen Suçları düzenleyen maddeleri. Bu yasa maalesef kötü niyetli insanlar için caydırıcı niteliğinde değil. Maalesef yasalar tüketiciyi koruyamıyor. Bakanlık sadece bu işi yapanları açıklıyor. İnsanların bunu görüp inceleyip hangi markanın ne sattığını bilmesi çok zor. Teşhir edilen firma ise kesilen cezayı ödüyor, bir süre sessiz kalıyor, sonra işine devam ediyor.
Olan dürüst esnafa oluyor. Ürettiğini namusu bilen, kıt-kanaat memlekete katkı sağlayan, işçi çalıştırıp, vergi verip, borç ödeyen düzgün işletmelere “kırk katır mı, kırk satır mı” denilirken, olumsuz listelerde ilimizin adının anılmasına engel olunamıyor.
Kenarda, köşede kalmış lokantadan tutun da, memleket yön verdiğini zannedenlere kadar listelerde yok yok. Şehrin her türlü nimetinden faydalanan, devlet görevlileri nezdinde “VİP” muamele gören, “goca goca” firmalar bile bu işe tevessül ediyor, sonrasında da herkes hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyorsa, ne olacak? Çözüverin ipini gitsin gari…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti