Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BİZE OY VERMEZSENİZ …..

Çok partili hayata geçtiğimiz günden bu yana, Demokrat Parti lideri Adnan Menderes’le başlayan, Demirel, Erbakan, Özal’la gibi sağ parti liderleriyle devam eden dini siyasete alet etme geleneği günümüzde de devam ediyor. Malesef ülkemizde sağ partilerin vatandaştan oy isterken sarıldığı en önemli öge, “Din” olgusu. Vatandaşlarının temiz dini inanç ve duygularını kullanan, istismar eden,  dini duyguları oya devşirmeye çalışan liderler hep oldu. Ancak bu süreç 2002 yılı sonrasında başka bir boyut kazandı. İnsanları inançlarına göre sınıflandıranları, miting meydanlarında eline aldığı Kur’an-ı Kerim’i sallayarak nutuk atanları, haşa liderlerini peygamber ve hatta Allah’a şirk koşacak kadar ileri gidenlerini bu iktidarla birlikte gördük. Önümüzdeki yerel seçim öncesi bu davranışlar artarak devam ettiğine tanıklık ediyoruz. Belediye başkanı ve meclis üyelerini seçeceğimiz bu seçimde vatandaşa hizmet yarışı yapmak, projelerini anlatmak yerine insanlardan nasıl oy istiyorlar, bir bakın. Şirk koşmalar, aba altında sopa göstermeler, tehditler…
“Bize oy vermezseniz, Allah çarpar”
“Bize oy vermezseniz, mahşerde kurtulamazsınız”
“Bize oy vermezseniz, ülkeden defolun”
“Bize oy vermezseniz, işe giremezsiniz”
“Bize oy vermezseniz, dinsizsiniz”
“Bize oy vermeyen, zillettir”
“Bize oy vermeyen, teröristtir.”
“Bize oy vermezseniz, şehitler gelir”
“Bize oy vermezseniz, ülke beka sorunu yaşar”
“Bize oy vermezseniz, olacak olan Suriye’de yaşananlardır. Olacak olan Mısır’da yaşananlardır. Olacak olan Irak’ta yaşananlardır.”
“Allah emaneti ehline vermeyi emretti. Emaneti bizim gibi liyakatlılara verdiğiniz için Allah mahşerde size hesap sormayacak.”
“ Erdoğan’ı desteklemek imanımızın gereği”
“Bize oy verirseniz, mahşerde berat belgenizi alırısınız”
“Bize oy verirseniz, Allah hesap sormaz”
“Bir mermi kaç para”
Bunlarırn hepsi de iktidar partisi temsilcilerinin gerçek söylemleri.
***
İsmet Paşa, Denizli’de bir konuşma yaptıktan sonra Uşak’a gelmiş, parti binasında bir süre dinlendikten sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bir konuşma yapacak. Parti teşkilatından bazı üyeler: “Paşam, Nurculuk propagandası bizim dışımızdaki bütün partiler tarafından açıkça yapılmaktadır. Bizi, CHP’lileri de dinsizlikle suçluyorlar. Lütfen siz de yapacağınız konuşmada Allah’tan biraz bahsediverseniz. Biz de bu dinsizlik suçlamasından kurtulmuş oluruz.”
İsmet Paşa hiç ses çıkarmaz. Meydanda halka hitap eder. Konuşmasında dini siyasete alet eden partilere ve politikacılara özellikle çatar. Konuşmasını “Allahaısmarladık” sözüyle tamamlar.
Parti binasına dönüldüğünde, İsmet Paşa, üyelere tebessümle; “Dediklerinizi yaptım! Beyendiniz mi?” der. Arkadaşları birbirine bakarlar. Paşa, şaşkınlık gösterenlere şöyle der: “Bana Allah’tan bahset dediniz. Ben de halka hitaben ‘Allahaısmarladık’ diye seslendim. Memnun kalmadınız mı?”
Bir yanda en tepesinden, belediye başkanına kadar iktidar partisinin temsilcisi olanların,  din bezirganlarının söylemleri, diğer yanda bu bezirganların dillerinden düşürmedikleri, hergün dil uzattıkları ulusal kahramanımızın siyaset anlayışı.
Sizce bizlere yakışanı hangisi? Dini siyasete alet edenlere, Allah’la sizin arazına girip, cennettin anahtarını vadedenlere ne kadar daha tahammül edeceğiz? Karar sizin.
Son Söz; “Dört Halife’den sonra din, daima siyasetin, çıkarın, zorbalığın aracı yapıldı. Bu hal Osmanlı tarihinde böyle idi. Abbasiler, Emeviler zamanında böyle idi. Ancak şurasını açıkça düşüncenize arz ederim ki böyle adi ve alçak hilelerle hükümdarlık yapan halifeler ve onlara dini alet yapmaya tenezzül eden sahte ve imansız bilginler, tarihte daima rezil olmuşlar, hüsrana uğramışlar ve daima cezalarını görmüşlerdir. Böyle yapan halife ve din bilginlerinin arzularına ulaşamadıklarını tarih bize sonsuz örneklerle izah ve ispat etmektedir. Artık bu milletin ne öyle hükümdarlara ne öyle bilginler görmeye tahammülü ve imkânı yoktur.” M. Kemal ATATÜRK

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER