Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

BREZİLYA’DA TÜRK BAYRAĞI – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 6 Eylül 2016 Salı 13:30:16
 

Dünya üzerinde çeşitli emelleri olan sömürgeci zihniyet, dünyanın çeşitli bölgelerini karıştırma girişimini sürdürüyor. Öyle uzun yollu tarifler yapmayacağım, “üst akıl” demeyeceğim meselâ. Sömürgeci zihniyeti sürdüren, birbirileri ile dirsek temasını sıkı tutan 3 devlet var: Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İsrail.
Rahmetli Barış Manço, “Dönence” şarkısında “Uzaklarda, bir yerlerde güneşler doğuyor” diyordu. O dizeye atıf yapmış olayım: Uzaklarda bir yerlerde “tuhaf” şeyler oluyorsa, arkasında saydığım bu 3 devlet vardır.
Ya hepsi birden, ya da tek tek.
Son bir haftadır Brezilya’da “sivil” görünümlü bir darbe yaşanıyor. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, “yolsuzluk” suçlaması ile göre-vinden azledildi. Yerine de “Amerika Birleşik Devletleri yanlısı” olarak tanımlanan Michel Temer getirildi. Bu sivil görünümlü darbeyi, Amerikalı Sosyolog Immanuel Wallerstein, bakın nasıl yorumluyor:
“Rousseff’in görevi askıya alındı, Başkan Yardımcısı Michel Temer geçici devlet başkanı olarak göreve atandı ve o da hızla aşırı sağcı bir kabine atadı. Şu neredeyse kesin görünüyor ki, Rousseff sorumlu addedilecek ve kalıcı olarak görevden alınacak. Ancak gerçek hedef Rousseff değil. Gerçek hedef Lula. Brezilya yasalarına göre hiçbir başkan üst üste iki dönemden fazla koltukta kalamaz. Herkesin beklentisi, Lula’nın 2019 yılındaki başkanlık seçimlerinde Brezilya İşçi Partisi’nin adayı olacağı yönünde.”
Peki Lula kim?
Brezilya’da 2002 yılında iktidara geldi, ülkesinin büyüme hızını artırdı, kamu borcunu azalttı. Güney Amerika’nın sömürgeci ülkelere karşı birlikte hareket etmesi için adım attı.
Bu kadar ayrıntıyı niye yazıyorum?
Brezilyalı gençler, Devlet Başkanları’nın bir darbe ile yönetimden düşürülmesine karşı sokaklara döküldü ve protestolara başladı. Sokaklarda iki fotoğraf dikkat çekti: Biri, bir Brezilyalı gencin Türk Bayrağı’nı öpmesi, diğeri başka bir Brezilyalı gencin Türk Bayrağı ile birlikte “Diren Brezilya” yazılı pankartı taşımasıydı.
Bu fotoğraflar derstir.
Türkiye, emperyalizmle mücadelenin direnç noktası, kilometre taşıdır.
Sadece Türk Dünyası ve İslâm Alemi değil, tüm mazlumların başını kaldırıp baktığı; ilham aldığı biricik ülkedir.
Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandıran Brezilyalı mı, yoksa Türk Bayrağı’nı mitinglerinde, toplantılarında kullanmaktan çekinen Türk vatandaşları mı bu toprakları anlayabilmiştir?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti