Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

BU DÜNYA HANGİ GEZEGENİN CEHENNEMİ?

Burcu Aydın 9 Temmuz 2016 Cumartesi 16:24:49
 

Yaratılanın en şereflisi olan ve akıl nimeti bahşedilen insanoğlu modern zamanlarda ne kadar insan kalabildi?
İnsanlığın, insan olabilmenin tanımı ve sınırını neler değiştirdi? Yaşam aracı olan para ve madde ne zaman yaşam amacına dönüşmeye başladı işte o noktada kırılmalar ardı ardına yaşandı.
Var olma noktasında ölçü kaçmadan tesis edilmesi gereken menfaat hayatın merkezine oturunca işin rengi değişti. İnsanlık, edep, Allah korkusu, haya bunlar bizim kavramlarımızdı. Hepsi evrim geçirdi. Menfaat döngüsü ve para bunları da kendi mantığına göre şekillendirdi. Her şeye bir kılıf, her duruma ekstra bir pozisyonu sağladı. Anahtar kelimelerin başına ama geliyor. Ama şöyle olsa böyle olurdu. İkinci kilit açar mecburiyetler silsilesi idi.  “Aslında öyle olmamalı ama ne yaparsın mecburum!”
Neye mecburuz aslında? Asli mecburiyetlerin başında şerefle tamamlanması gereken temel ödev hayat yok mu? Kimsenin itirazı yok bu tanımlamaya. Tabii canım diyenleri duyar gibiyim. Sümen altından iş çevirmek, arkadan konuşmak, ekmekle oynamak bu tanımlamaları çoğaltmak mümkün. Hatta fikir alarak yaptığımız zaman satırlar, sayfalar yetersiz kalacaktır. Sonrasında bir payda da birleşiyoruz “Bu dünya hangi gezegenin cehenemmi?”
İnsanoğlu sürekli zararda başta kendi nefsi olmak üzere zulüm eden zalim olma çıtasını nefes aldığı her an yükselten bir varlık. Kimsenin kimseye daha da vahimi kişinin kendisine merhameti kalmamış. Edep, sukunet, suhulet, nezaket bunları az biraz günlük hayata uygulama gayreti niyeti büyük çoğunlukta yok. Hani klişelerdendir, “Bu dünyanın çivisi iyilerin sayesinde çıkmıyor” diye. Bir parça nezaketi, özeni o çivinin yerinden oynamamasına katkı sağlayan küçük azınlıkta görebiliyorsunuz.
Irz, namus düşmanlığı, işkence, eziyet, alay, aşşağılama neyin mücadelesi, neyin amacı? Bu kadarına da pes doğrusu dedirten şeyleri ne kadar kolay kanıksadık. Ölenin, yitenin, kaybolanın acısın tutmaz ve yasını tutamaz olduk. Ey Yüce Rabbimiz, bu dünya hangi gezegenin cehenne mi? Ya da kendi nefislerimize zulüm eden bizler bu gezegeni cehennem haline mi dönüştürdük.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti