Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

“Bu ön kabulü eleştiriyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 27 Şubat 2015 Cuma 17:57:03
  TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Beşer’in “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçimden sonra Başbakan Yardımcısı olmalı” önerisini desteklemiştim. Bununla da kalmamış, Afyonkarahisar’ın Veysel Eroğlu dışında bir Bakan daha çıkarabileceğini söylemiştim.
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’dan bu hususta bir eleştiri aldım. Demirkırkan, her zamanki nazik üslubuyla bu ön kabulü eleştirdiğini, halktın Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilgisinin arttığını söyledi.
Buyurun, Demirkırkan’a kulak verelim:
“Sevgili Murat; ‘Veysel Eroğlu Başbakan Yardımcısı olsun’ yazındaki yaklaşımı eleştiriyorum. Şu nedenle: Sanki seçimler bitmiş, bir tek hükümet kurulması kalmış, o hükümeti de AKP kuracakmış gibi bir izlenim ile yazmışsın. AKP’nin seçimlerdeki başarısının temel noktası algı yönetimidir. Böyle bir algı yönetimine karşı gazetecilerin daha dikkatli olması gerekir. 7 Haziran seçimi bitmemiştir, 7 Haziran seçiminde AKP iktidar olmamıştır. Bizim edindiğimiz izlenim, 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin değil CHP’nin iktidar olacağıdır. Çünkü ayakkabı kutularını, yolsuzlukları milletimiz unutmadı. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunları çözme noktasındaki politikaları da vatandaşların dikkatini çekiyor. 7 Haziran seçiminde bambaşka bir Türkiye ile karşılayacağız. Seçimlerden sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak.”
Demirkırkan’ın görüşü bu.
Demirkırkan’ın yönelttiği eleştiriyi yayınlayarak bir özeleştiri yapmak istedim.

BEN DE Mİ ADAY OLSAM
Hatırlarsınız, 2011 seçimlerinden önce “bakımsız aday” kampanyası başlatmıştım. Kampanyanın son aşaması da Tostçu Ahmet’te düzenlediğim basın toplantısıydı. ‘Ben de adeyin sadış’ ve ‘Vatandaşım için kösülürün’ sloganları çerçevesinde yürüttüğüm kampanyanın basın toplantısına katılan gazeteci arkadaşlarıma ve büyüklerime kuru erik dağıtmıştım. Bir de tabii ki “kurum sigortası.”
O zaman Gazeteniz Kocatepe’de dile getirdiğim düşüncelere Cinius Yayınları’ndan çıkan “Büyüyünce Milletvekili Olacağım” isimli kitapta da yer vermiştim. Şimdi görüyorum ki çok değerli Furkan Çimen, o dönemki önerilere benzer bir şekilde, milletvekillerinin sınava tabi tutulması gerektiğini yazmış. Furkan Çimen’in ellerine sağlık.
Bilgehan Erdoğdu’nun da sosyal medya üzerinden bazı vaatlerde bulunduğunu duydum. Ne güzel…
Ancak görüyorum ki “bakımsız adaylık” konusundaki tahtım sallanıyor. O zaman oyları bölme pahasına da olsa, adaylığımı mı açıklasam diyorum…
Bakalım…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER