Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BU SÖZLER KİME?

Seçim ortamında siyasetin suları epey sıcak. Demokrasinin bir gereği olarak isteyen istediği partiden aday olabiliyor. Ama yapılan tercihlerin bir de karşılığı oluyor. Bundan sonra da olacak gibi görülüyor.
*
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmadaki sözlerini okuyunca “Acaba kime söylemiş” diye düşünmeden edemedik. Buyurun bir kez de siz okuyun ve “Bu sözler kime” sorunun cevabını siz vermeye çalışın:
“Şöyle bir göz gezdirin bir bakın, kim kiminle okları kime çevrilmiş? Bu kadar açık ve net. Bugün bakın HDP’si, CHP’si, İYİ Parti’si bir araya gelip özerklikten bahsediyor. En önemlisi Ayasofya’yı açacağız, kapatacağız diyor. Efendim, işte özerkliği getireceğiz diyor. İmam hatipleri kapatacağız diyor. Bunları feda etmemiz, gözden geçirmemiz mümkün mü? Onun için oy verirken tüm hemşerilerimize buradan ekranları başındaki kardeşlerimize sesleniyoruz. Oyunuzu verirken nereye oy attığınızı, kime oy yaptığınıza dikkat edin. Özellikle söyleyeceğim birkaç kelam var; Bu memleketin nimetlerinden faydalanan, bu milletin, bu hükümetin, bu devletin nimetlerinden yararlanıp da şimdi aklınca milletvekili olmak isteyen birkaç kişi var. Biliyorsunuz onların isimlerini söylemek istemiyorum. Sizler biliyorsunuz kimler olduğunu. Diyor ki, efendim bu iktidar döneminde AK Parti döneminde Afyon’a ne turizmde, ne ticarette, ne başka bir konuda hiçbir şey yapılmamış. O arkadaş gelecekmiş, yapmak istiyormuş. Onun için geliyormuş! Ya vicdansız o binalar gökte yapılıp da mı geldi, oraya konuldu? O oteller, o binalar, o termal tesisler, tarım alanında yaptığımız başarılar… Daha neler neler… Çok daha uzatmak istemiyorum ya biraz el insaf… Tamam olabilir, muhalefete geçebilirsin. Muhalefet yapmak isteyebilirsin ama biraz da adabı edebi bil de öyle muhalefet yap derim. Bu sözlerimizi lütfen unutmayın” .
Sizce kime?…

ADAY ADAYLIĞINDA RAĞBET YİNE AK PARTİ’YE

Siyasi partilerin afyonkarahisar’daki aday adayları belli oldu. En yüksek rağbet AK Parti’ye. AK Parti’nin Afyonkarahisar’da 44 aday adayı bulunuyor. İsimleri alfabetik sırayla şöyle:
Abdullah Sancak, Adnan Öztaş, Ahmet Sarıdere, Ali Özkaya, Berat Koç, Canser Kuzu, Cengiz Sağlam, Ceylan Kayalı, Dilek Hanım Çengel, Eda Dudu Kızıl, Erol Cengiz, Ethem Karahan, Fatih Beder, Fatma Mert, Fazıl Şenel, Ferda Ertürk, Fevzi Kaynar, Hakan Dilek, Hakkı Öztürk, Halil Ürün, Hasan Arslan, Hüseyin Sezen, İbrahim Bahadır Şenbabaoğlu, İbrahim Balık, İbrahim Karadağ, İbrahim Yurdunuseven, Kadir Çetin, Mahmut Emin Birliktir, Makbule Dal, Melisa Ceylan, Merve Tuğba Ablak, Mustafa Tarlacı, Ramazan Beyazıt Aydın, Rasime Fedakar, Sadi Çelebi, Samet Arif Çakmak, Sami Çetinaktı, Semai Kaya, Sezgin Parsak, Soner Aytaç Nal, Şener Çalışan, Şükrü Ersoylu, Tahsin Toker, Turhan Zahid Özkiraz, Yakup Avcı, Yener Sevim, Zakire Nurdoğan Yüzbaşıoğlu, Zekeriya Aslan
Bu isimlerden Ceylan Kayalı Aydın nüfusuna kayıtlı, Eda dudu Kızıl Bursa nüfusuna kayıtlı, Feyzi Kaynar Konya nüfusuna kayıtlı, Melisa Ceylan Uşak nüfusuna kayıtlı, Sadi Çelebi Elazığ nüfusuna kayıtlı ve Sezgin Parsak Batman nüfusuna kayıtlılar. Diğer isimlerin nüfus kayıt yerleri Afyonkarahisar. Çelebi ve Parsak Afyon’da ikamet ediyor.
44 aday adayından 34’ünün ikametgahı Afyonkarahisar, geri kalanların ikametgahları başka şehirlerde görünüyor. Tahsil durumu açısından sadece Erol Cengiz ortaokul mezunu, diğer adaylardan 4 lise mezunu var, geri kalanları ise üniversite eğitimi görmüş.
AK Parti’de aday adaylığı tercihinde bulunulurken 2 seçim bölgesi işaretlenebiliyor. 44 isimden Afyon’u 2. Tercih olarak işaretleyen Ceylan Kayalı 1. Tercih olarak Adıyaman’ı seçmiş. Fevzi Kaynar 1. Bölge olarak Konya’yı tercih ederken, Melisa Ceylan 1. Tercih olarak Uşak’ı, Ramazan Beyazıt Aydın 1. Tercih olarak Muğla’yı seçmişler. Bu aday adaylarının ikinci tercihleri Afyonkarahisar olmuş.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya adaylık konusunda ikinci tercihini Ankara 2. Bölgeden yana kullanırken, Eda Dudu Kızıl, Fatma Mert, Fazıl Şenel, Mustafa Tarlacı, Hakkı Öztürk, Samet Arif Çakmak, Yener Sevim, Zakire Nurdoğan Yüzbaşıoğlu ve Zekeriya Aslan Afyonkarahisar haricinde 2. Şehir tercihinde de bulunmuşlar.

İYİ PARTİ’DE ADAY ADAYI SAYISI 22

İYİ Parti’de 22 aday adayı mevcut. Liste alfabetik olarak şu şekilde:
Abdülkadir Akcan (Akademisyen), Bayram Demir (Emekli), Gönül Ar Güngör (Avukat), Hacı Osman Bilgiç, Hakan Şeref Olgun (Avukat), Haşmet Mesut Özsoy (Doktor), Havva Satılmış (Gazeteci), İbrahim Acar (İş Adamı), Kadir Münir Pehlivanoğlu (Doktor), Kemal Dere (Kamu Çalışanı), Mehmet İnkaya (Öğretmen), Mustafa Baştuğ (Üst Düzey Yönetici), Mustafa Enis Arabacı (İş Adamı), Müjdat Kayayerli (Akademisyen), Münevver Nilgün Seçen (Avukat), Nur Pektaş (Emlakçı), Okşan Ulusoy Efe (Eczacı), Ömer Eryeşil (Danışman), Rabia Özkınık (Teknik Eleman), Saffet Acar (İş Adamı), Sebahat Demircigediği (Sigortacı), Uygur Temizer (Akademisyen)

MHP’DE 13 ADAY ADAYI VAR

MHP’de Afyonkarahisar 28. Dönem Milletvekili aday adaylığı için toplam 13 başvuru yapıldı. MHP’den; Aziz Aslan, Ersan Özgür, İbrahim Aksu, İsmail Aydoğuş, Mehmet Emre Demiral, Mehmet Hakan Çolpan, Mehmet Taytak, Murat Gökhasan, Mustafa Güllü, Mustafa Gün, Ömer Çelebi, Salih Güneş ve Yücel Genç aday adaylığı başvuruda bulundular.

CHP’YE 12 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BAŞVURDU

CHP Afyonkarahisar 28. Dönem Milletvekili aday adaylığı için toplam 12 başvuru yapıldı. Adaylık müracaatlarının sona erdiği CHP’de aday adaylığı için mevcut Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dr. M. Kemal Demirkirkan, Yalçın Görgöz, Hakan Uyan, Av. Ali Arıkan, iş insanı İbrahim Kadıoglu, Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, Abidin Yağcı, Av. Hatice Gök, Mimar Engin Ayengin, Harita Mühendisi Ahmet Salih Çiçek ve Sigortacı-Çiftçi Devrim Ölmez başvuruda bulundular.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER