Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

CEHENNEM’İ CENNET EYLEYEN ÜYE – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 26 Ağustos 2016 Cuma 14:39:37
 

Bingöl-Karlıova Cehennem Ormanları’nda bulunan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için iki gün önce hava destekli operasyon başlatılmıştı. Mehmetçikler arazide hain eşkıyanın izini sürerken, kahpe pusuya tutuldular. PKK’lıların tuzakladıkları mayın patladı.
Cehennem Ormanları’ndan vatanın cennet köşesine geldi kara haber. Afyonkarahisar’ın bir evladı daha vatan uğruna kara toprağa düştü. Hemşehrimiz Uzman Çavuş Kerim Üye şehit oldu.
Ey, Cennet’in yeni Üye’si!… Sizlerin kanının aktığı bir yeryüzü parçasının “cehennem” olması mümkün müdür? Cehennem Ormanları, Cennet’e uzanan Üye’lerin kanı ile artık cennet olmuştur.
Dün Afyonkarahisar tarihinin gördüğü belki de en kalabalık cenaze törenlerinden birisine tanık olduk. Görevimiz gereği pek çok şehit cenazesine katıldık, katılamadığımız şehit cenazesi sayısı azdır. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, dün İmaret Camii’nden son yolculuğuna uğurlanan şehidimiz Mevlüt Üye’nin cenazesi son yılların en kalabalık cenaze törenlerinden birisi olmuştur.
Binlerce Afyonkarahisarlı İmaret Camii’nin avlusunu tamamen doldurdu. Normalde Şadırvan çevresinde düzenlenen cenaze töreni bu kez Cami’nin mihrabı önündeki boşlukta gerçekleşti. Caminin içi, son cemaat kısmı, şadırvanının çevresi, Kurtuluş Caddesi’ne bakan park kısmı ve Taş Medresi yanında, Mihrabın önünde bulunan yeşil alan tamamen vatandaşlarla doluydu. Dikkat çeken bir başka durum da hanım hemşehrilerimizin cenaze törenine olan ilgisiydi.
Şehidimizi uğurlamaya anaları, bacıları, teyzeleri, halaları, komşuları da akın akın gelmişlerdi.
***
Cehennem Ormanları’nda şehit düşüp, Cennet’in son Üye’si olan şehidimizin cenazesi, Türk halkının birlik ve beraberliğini adeta dosta-düşmana haykırışı gibiydi.
Cenaze korteji Cevizaltı Sokak’tan Kurtuluş Caddesi’ne inerken, biz önden yürüyüp Bankalar Caddesi’ne doğru ulaştık. Karşılıklı sıra olmuş Afyonkarahisarlılar şehidin tabutunu eller üzerinde taşımak için bekliyor ama neredeyse “çıt” çıkmıyordu. Şehir merkezinin böylesi sessizliğe bürünüşü de ender manzaralardan birisiydi. Sanki saat gecenin 3’ü, sokaklarda kimse yok gibi. Ama güpegündüz ve binlerce Afyonlu sokakta. Ya Rabbim! Sessizliğin açıklaması bu yüce milletin vakarından başka bir şey olabilir mi?
Ve geriden eller üzerinde süzülerek gelen ay-yıldızlı bayrağa sarılı tabutun altından yükselen tekbir sesleri sessizliği parçaladı: “Ya Allah, bismillah, Allahu ekber!”
***
Cenaze törenindeyken cep telefonlarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de kurulan pusunun haberleri düşmeye başladı. Gazete’ye geldiğimizde detayları öğrenebildik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölmeye, iç işgale zemin hazırlamak için iç savaşa kapı aralamaya çalışan hainlerin planlarından vaz geçmedikleri anlaşılıyor. Türkiye’nin Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın konvoyuna roket atmayı planlamanın iç karışıklığı körüklemekten başka ne sebebi olabilir?
Saldırıda şehit düşen görevlilerimize rahmetle anıyor, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ile CHP Camiası ve tüm Türkiye’ye de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti