Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÇİFTÇİLER VE PANCAR – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 24 Ekim 2018 Çarşamba 13:26:45
 

İlimiz tarıma dayalı bir şehirdir. Toplam nüfusun yüzde yetmişi kırsalda yaşamaktadır. Bu insanlar tarım ve hayvancılık ile karınlarını doyurmaktadırlar.
Ancak, tarım ve hayvancılık her geçen gün çok kötüye gitmektedir. Gübre, ilaç, mazot ve yem fiyatları aşırı yükselmiştir. Hal böyle olunca da çiftçi ve hayvancı üretim yapamamakta, tarım arazileri ve ahırlar boş kalmaktadır. Sonra da ülke olarak, et, mısır, saman ve tohum gibi birçok ürünü dışarıdan alıyoruz.
Bölgemizde kurak araziler dışında, kısmen de olda sulanabilir durumdaki her ilçede pancar ekilmektedir. Pancar ekicilerinin durumu, emeklerinin karşılığını alabilme bakımından genelde tahıl üreticilerinin durumundan daha iyi bilinir. Hatta çek, senedin yaygın olmadığı dönemlerde alış verişlerde vade, pancar parası ödemelerine göre belirlenirdi.  Ancak, son zamanlarda onların durumu da çok iyi değil.
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sonucu da olabilir ama pancar ekicilerinin mağduriyeti son günlerde hep gündemdedir. Kantarların açılmadığından tutun da, pancarın ortada kaldığına kadar şimdiye kadar yaşanmamış olumsuzluklar yaşanıyor.
Bu konu ile ilgili TBMM’de pancar ekicilerinin yaşadığı sıkıntıları MHP Afyon Milletvekili Sayın Mehmet Taytak bey dile getirmiştir. Bu işin takipçisidir.
Umarım bu yazımızın yayınlandığında bu problemlerin bir kısmı çözülmüş olur. Herkes memnunluk duyar. Ama yine de çiftçimizin genel manada dertleri bitmek bilmiyor.
Hep diyoruz ya; Üretmeden olmaz diye. Evet gerçekten üretmeden olmaz dostlarım.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER