Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Cumhur’a baş – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 2 Temmuz 2014 Çarşamba 03:00:00
  Bugünden itibaren gündem yeniden seçim… Türkiye Cumhurbaşkanı’nı seçecek.
Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk oyuyla seçilmesinin devrim niteliğinde bir adım olduğunu kabul etmek gerek. Belki bugünlerde tam olarak anlayamıyoruz ama 2014 yılının cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye siyasi tarihi için bir dönüm noktasını oluşturacak, tarih kitaplarında yer bulacaktır. Türkiye’nin daha sağlam bir demokrasiye doğru geçişinin dönüm noktası.
Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasıyla birlikte aylardır süren düğüm çözülmüş oldu. Erdoğan aday olacak mı, yoksa başka biri mi aday gösterilecek derken uzun tartışmalar yaşanmıştı. Her kafadan bir ses çıkar olmuştu. Başbakan Erdoğan da “Ters köşe yapacağız” diyerek bu tartışmaları körüklemişti.
Bundan bir ay öncesine kadar biz de Başbakan Erdoğan’ın aday olmayacağını, Başbakanlık yetkilerini ve AK Parti Genel Başkanlığı konumunu bırakmayacağını düşünüyorduk. Ancak gündemdeki son beyanatlar, gelişmeler üst üste konduğunda, hele ki Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son beyanları göz önüne alındığında, Başbakan Erdoğan’ın aday olacağı anlaşılmaya başlamıştı.
Yine de kesinleşme süreci uzayınca bekleyiş heyecanlı bir hal almıştı.
1998 yılında Hürriyet Gazetesi’nin manşetlerini biz de hatırlıyoruz. Dün bir çok kişi bu gazete sayfasını sosyal medyada paylaştı. “Tayyip’in bitişi”, “Muhtar bile olamaz” deniliyordu manşetlerde dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında. Bugün gelinen noktada Cumhurbaşkanlığı’na ve Başkomutanlığa aday artık o isim…
CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve BDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın ardından 3. adayımız da belli oldu Türkiye artık şu soruyu tartışıyor: Cumhurbaşkanı 10 Ağustos’taki 1. turda mı belli olur? Yoksa adaylardan 1. turda yüzde 50’yi aşan olmazsa 2. tura mı gidilir?
Belki seçim sandığına gidildiğinde bir çok kişi üç adaya da bakıp, “Bu değil, bu da değil, bu hiç değil” tamlamasını kullanacaktır. Bazıları da gözü kapalı, aylarca öncesinden belirledikleri adaylarına mührü basacaktır. Bilemeyiz. Sonucu sandık söyleyecek.
Bizim dileğimiz, bayrağımıza hain ellerin uzandığı, sınır dışında ve sınır içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ardı ardına saldırıların gerçekleştiği, Devletimizin de bu saldırılara layıkıyla cevap veremediği, bölücü mihrakların her geçen gün yeni mevziler kazandığı, toplumsal ayrılığın giderek daha da derinleştiği, ülkenin ve milletin ortak değerlerinin hemen hemen her gün saldırıya uğradığı bu ortamda tüm bu olumsuzlukları giderecek adayın Cumhurbaşkanlığı makamına oturmasıdır. Duamız bu yöndedir. Her şart altında inanıyoruz ki; “Toplumlar hak ettikleri şekilde yönetilirler”
Ne diyor Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri: Hak şerleri hayreyler, Zannetme ki gayreyler, Arif onu seyreyler; Mevlâ görelim neyler. Neylerse güzel eyler…
Deme şu niçin şöyle, Bak sonuna sabr eyle, Yerincedir ol öyle; Mevlâ görelim neyler. Neylerse güzel eyler.
Bir işi murâd itme, Hak’dandır O red itme. Oldıysa inâd itme. Mevlâ görelim neyler. Neylerse güzel eyler.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti