Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Dert bir değil ki… – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 19 Ağustos 2014 Salı 03:00:00
  Afyonkarahisar Valiliği görevine başlamasıyla birlikte bürokraside tempoyu yükselten, tabir-i caizse vites büyüten Vali Hakan Yusuf Güner Bey, şehrin gündeminde “sorun” olarak duran konulara bir bir el atıyor.
Vali Bey, göreve gelir gelmez Anadolu Öğretmen Lisesi’nin İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesiyle ilgili tartışmaları kucağında buldu. Velilerin isyanı, sivil toplum kuruluşlarının karşılıkla açıklamaları, siyaset vs. derken meselesinin “usuletle-suhuletle” çözüme ulaşmasında Vali Hakan Yusuf Güner’in katkısı büyük oldu.
Hemen ardından eski Belediye binasının yeni Hükümet Konağı olarak düzenlenmesi konusunda geciken çalışmalara hız kazandırıldı. Vali Güner, “1 Kasım’da kazmayı vururuz” diyerek olayı kestirip attı. Böylelikle Belediye’nin de yeni Kent Meydanı için eli güçlenmiş oldu. Eski Belediye binasındaki çalışmalar hız kazandı.
Yıllardır Özel İdare ve AKÜ’nün başına dert olan İzmir yolu üzerindeki “sözde” olimpik yüzme havuzunda da çözüm formülü hayata geçirildi. Binayı Afyonkarahisar Belediyesi devraldı ve uygun şartlarda kullanılması için çalışmalara başlandı.
Son olarak Polis Meslek Yüksek Okulu’nun 2 yılı aşkın süredir devam eden “taşınma” meselesi de sonuca bağlandı. Vali Güner PMYO’nun yeni binasının hizmete girmesini sağladı. Bir kriz daha sonuca bağlanmış oldu.
***
Çözüldüğünü belirttiğimiz bu konuları biz burada bir kaç kelimeyle özetlemiş olsak da, aslında ne kadar çetrefilli konular olduğunun, neden uzun yıllar çözümünün geciktiğinin bilgisi yerel basın arşivinden edinilebilir. Kocatepe Gazetesi arşivleri de bunun tanığıdır.
Afyonkarahisar gündeminin üst sıralarında “sorun” olarak bekleyen bu konu başlıklarının sonuca ulaşmasındaki katkıları nedeniyle Sayın Vali Hakan Yusuf Güner’e teşekkür etmek gerekiyor.
Afyonkarahisar’a gelir gelmez “iş bitirici” çalışma stili ile tebarüz eden Sayın Vali’nin bu temposunun süreceğinden hiç şüphemiz yok.
***
Böylesine seri ve sorunsuz şekilde (maşallah) sıkıntıları aşan bir yöneticiyi bulmuşken vatandaş olarak bizlere düşen görev, herhalde diğer sıkıntıları Sayın Vali’ye aktarmaktır, öyle değil mi?
Bu mantıktan hareketle, her biri ayrı bir sorun gibi gözüken, ama dirayetli yönetim tarzı ile aşılacağına emin olduğumuz sıkıntılar bir kez de biz sıralayalım istedik. Mutlaka Sayın Valimiz ve diğer yetkililer bu konulardan haberdardır, ama hatırlatmaktan kimseye zarar gelmez.
***
Şehirde yaşayanlara sorduğumuzda en önemli sıkıntı ne deseniz, mutlaka “trafik” cevabını alırsınız. Bugüne kadar trafik sorunun çözümü adına atılan adımlar ne yazık ki sorunu gidermeye yeterli gelemedi. Şehir içi trafik için “iş bitirici” devlet gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.
Afyonkarahisar’ın tarihi kent dokusu bir dönem yapılan çalışmalarla gün yüzüne çıkmış, ancak bu çalışmalar akamete uğramıştır. Kısa süre önce yapılan çalışmaların olumlu sonuçları bugün görülmektedir. Tarihi kent dokusuna yönelik çalışmaların yeniden hız kazanması ortak dileğimizdir.
Termal varlığıyla övünen Afyonkarahisar’da “devremülk” sistemi ne yazık ki bir “çıbanbaşı” durumundadır. Bir çok olumlu örneği olmasına rağmen özellikle Gazlıgöl bölgesindeki bazı devremülk projeleri Afyonkarahisar’ın yurt genelinde kötü reklamına sebep olmaktadır. İnternet alemi devremülk mağduru olduğunu iddia eden binlerce insanla kaynamaktadır. Bu konunun da belirli bir çerçeve içine alınması Afyonkarahisar’ın imajı açısından faydalı olacaktır.
Zafer Haftası ve Kocatepe’ye gereken önemin verilmediğiyle ilgili eleştirilere katılsak da bu konuda atılması gereken ilk adımın kaybolmaya yüz tutmuş şehitliklerimiz olduğunu düşünüyoruz. Büyük Zafer’in günümüze ulaşan izleri, mevziler, siperler ve en önemlisi şehit mezarları kendilerine uzanacak ilgili elleri beklemekteler. Bu yönde yapılacak çalışmalar ecdadımıza karşı bir vefa borcudur. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi…
Afyonkarahisar’ın Büyükşehir Belediyesi olması adına “ağzımıza sürülen bir parmak balla” yalanıp durmaktayız. Değişik cephelerden bu yönde adımlar atılıyor olsa da bu adımların derlenip, toparlanmasında, koordine edilmesinde Afyonkarahisar Valiliği çok önemli bir rol oynayacaktır.
Şehir merkezinde sayıları giderek artan mültecilerle ilgili vatandaşların şikayetleri giderek artmaktadır. Eğer mülteciler artık bu kentin kaçınılmaz bir gerçeği olduysa, bu konuya da neşter atılması gerekecektir. Aksi takdirde tatsız olayların yaşanması hiç de uzak görülmemektedir.
Afyonkarahisar’da yeni hangi adım atıldıysa mutlaka “SİT”, “Kurul” gibi engellere takılmıştır. Bu nedenle Afyonkarahisar merkezli bir Bölge Kurulu oluşturulması, çalışmaların hız kazanması açısından büyük önem taşıyacaktır.
25 askerimizin şehit düştüğü cephanelik patlamasının yaşandığı Kışlacık bölgesinde sıkıntılar olduğu gibi beklemekte, taşınma süreciyle ilgili bir adım atılamamaktadır. Tarihi Karahisar Kalesi’nin “ak” surları, gibi sıkıntılar da gündem maddeleri arasına alınabilir.
Akıl vermek, yol göstermek bizim haddimiz değil. Bu şehirde yaşayan insanlar olarak, daha önce gazete sütunlarında dile getirmeye çalıştığımız sıkıntılardan bir “potpori” hazırladık. Sıkıntılar aşılır, engeller ortadan kalkar dileğiyle…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER