Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

DEVLET HASSASİYETİ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 18 Kasım 2016 Cuma 14:12:41
 

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, ilimizde 5 aylık görev süresini tamamladı.
Sayın Vali, ilimizin mülki amirliği görevine 15 Haziran tarihinde başlamıştı ki, üzerinden çok bir zaman geçmeden ülke olarak çetin bir imtihana düştük.
15 Temmuz hain darbe girişiminin sıcak, karmaşık, önemli günlerine maruz kaldık milletçe. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan bu tarihi, karışık, sıcak günleri Afyonkarahisar’da kazasız belasız atlatmışsak eğer, en başta Sayın Vali olmak üzere, Emniyet’teki, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki, kamudaki ve en önemlisi halk arasındaki milli bilince sahip, duyarlı, insanlarımız sayesindedir.
Olağanüstü Hal döneminin olağanüstü gündeminin yanı sıra ilimize yeni atanmanın getirdiği tanıma-tanışma süreci sonrasında Sayın Vali yerel basın organlarına ziyarette bulundu.
Gazeteniz Kocatepe’deki ziyarette samimiyetine, duyarlılığına ve mütevaziliğine bir kez daha tanık olduğumuz Vali Aziz Yıldırım hemen her vesile ile en başta duyarlı Afyonkarahisar halkına, sonrasında da görevini layıkıyla yerine getiren kamu personeline teşekkür etmekte. Bu teşekkürün nedeni 15 Temmuz sürecinde gösterilen milli ve hassas duruş. Elbette bu teşekkürden yerel basın kuruluşları, haliyle gazeteniz Kocatepe de nasiplenmekte.
***
Hem “olağanüstü” günlerin şartları, hem de Sayın Vali’nin hassasiyeti nedeniyle Valilik Makamı’nın ışıklarını gece saat 22-23’lere kadar yanık görmek mümkün. Son 6 yıldır tatil yapmayan Sayın Vali bu günleri de tatilsiz geçirecek gibi ama, hayırlısı…
Günlük program müsaade ettikçe basın mensupları ve vatandaşlarla her fırsatta bir araya gelmeye çalışacaklarını belirten Sayın Vali bu konuda Özel Kalem Müdürü Sezai Pala’ya da takılmadan edemiyor; “Sezai Bey bize rahat vermiyor ki” diyerek.
Olağanüstü günlerin, olağanüstü şartlarından bahsettik. Sayın Vali bu konuda son derece hassas. FETÖ zanlıları ile ilgili özel hassasiyet gösterdiklerini, öyle iddia edildiği gibi olumsuz şartların mevcut olmadığını anlatan Vali Bey, “Hukukun emrettiğinin dışında hiçbir fiil söz konusu olamaz” diyor. Aksini iddia eden herkese devlet olarak kapılarının açık olduğunu belirten Vali Aziz Yıldırım’ın “Günlük yaşamımızda bir sineği bile incitmekten imtina ediyoruz, nasıl insanlara kötü muameleye müsaade edebiliriz. Hepsini inceledik, hepsi yerinde görüldü. Hiç bir olumsuzluk söz konusu değil. Canı yanan, hakkının yendiğini düşünen varsa gelsin bize” diyor.
Bu vesile ile Sayın Vali’nin bu çağrısını bir kez daha hatırlatmış olalım.
Devlet olarak hassasiyetlerin her konuda süreceğini, Sayın Vali’nin eskilerin deyimi ile “ru be ru”, yani “yüzyüze” görüşmeye özel önem verdiğini de bu ziyaretten geriye kalan notlar olarak zikretmek gerekiyor.
Afyonkarahisar’da devlet-millet işbirliği duyarlı yöneticilerin hassasiyetiyle artarak devam edecektir. Sayın Vali’nin sözleri, duruşu, gayreti bunun göstergesidir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti