Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

“DOĞRU KARAR” HANGİSİ? – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 20 Haziran 2018 Çarşamba 13:20:40
 

Zaman ne çabuk geçiyor? Bahçeli “Seçim” diyeli, Erdoğan “kabul” diyeli daha ne kadar zaman geçti ki şunun şurasında? İşte, 4 gün sonra sandığa gidecek ve oy kullanacağız nasipse. Millet kararını verecek ve açıklayacak, Allah kazasız eylesin…
Artık heyecan dorukta. Süreç boyunca çalışanlar, partiler, adaylar, liderler, gönüllüler herkes boyunun ölçüsünü alacak.
***
Şunu biliyoruz ki; milletin verdiği karar hiçbir zaman şaşmadığı gibi yine şaşmayacak. Yüce Allah bu millete öyle bir feraset lütfetmiş ki, seçimlerden çıkan sonuçlar ilk etapta bazıları tarafından tartışılıyor olsa da, eninde sonunda gelinen sonuç “olanda hayır varmış” şeklinde oluyor.
Milletin ortak aklı neye karar vermişse, ülke için hayırlı oluyor. Şöyle bir maziyi gözünüzün önünden geçiriverin. Her seçimi ülkenin o gün içinde bulunduğu şartları da hesaba katarak inceleyin, sonra gelişmelere bakın. Göreceksiniz ki, sandıktan çıkan ortak aklın kararı hep isabetli olmuş.
Köydeki en ilgisiz gibi duranından, en okumuş-yazmışına kadar milletin fertleri, milletin ortak kaderi söz konusu olunca öyle bir ince eleyip, sık dokuyorlar ve sandık başında öyle bir sonuca varıyorlar ki, en değme sosyologlar şaşırıp kalıyorlar sonrasında.
Vatandaş hangi makamda kimi görmek istiyorsa ona göre ölçüyor, biçiyor, tartıyor karara varıyor. Gözü kapalı şu partiye, bu ideolojiye oy verenler de bir denge sağlıyor, şu makamda şu partiye, bu makamda şu adaya diye ayrım yapanlar da ayrı bir denge sağlıyorlar.
Yeter ki milletin sandık başına gitmesine müsaade edilsin. Demokrasiye gölge düşmesin. Milletin iradesi tam manasıyla sandığa ve sonuçlara yansıtılabilsin. Kimilerinin hafife aldığı bu millet “ferasetini” her defasında ispatlıyor.
***
Tüm hayat için geçerli olan o kural gibi: Olacaksa olur, olan olmuştur, olanda hayır vardır. Hiç endişelenmeyin, en doğru karar çıkacaktır sandıklardan.
Bu sebeple, istisnasız tüm seçmenler tercihini belirlemek, oyunu kullanmak üzere Pazar günü sandık başında olmalıdır. Afyonkarahisar halkı bu konuda hassastır. Hemen her seçimde yüksek katılım oranı ile Afyonkarahisar dikkatleri çeker. Bu hassasiyet sürmeli, her seçmen kanaatini oyuyla tescil etmelidir, -ki, milletin kanaati sandıkta tecelli etsin.
Afyonkarahisar tabiri ile söyleyecek olursak: Milletin kantarı belinde. Çıkardı, tartıyor şimdi…
Harman kabarır, sahibi gubarır, ölçek getirir haberi demiş atalar. Göreceğiz bakalım, kabarmalar, gubarmalar boşa mı, doluya mı?
***

 

DERMANSIZ DERDİMİZ YOKMUŞ ASLINDA

 

Seçim süreci boyunca siyasi partilerin seçim vaadlerine şöyle bir bakıyoruz da…
Tüm dertlerimiz için geçerli olmak üzere şunu söyleyebiliriz: Aslında bu milletin dermansız bir derdi yokmuş…
 Bakın siyasi partilerimizin, liderlerimizin, adaylarımızın hem yerel sorunlarda, hem ülkenin genel sorunlarında akıllarının ermediği, çözüm üretmediği, çaresini bilmediği bir mesele yokmuş aslında. Partilerin hepsi sağlam ekonomi, huzurlu toplum, adalet, hukuk, demokrasi, tarafsız yargı falan vaad ediyorlar.
Ama bu vaadlerin tamamının çözümleri hep paraya dayanıyor. İktidarı da, muhalefeti de devlet kesesinden “vermeyi” vaad ediyorlar.
 Veriverdik mi her şey kolay. Sorunlar belli, cennet gibi bir ülkeye ulaşmak zor değil. Yeter ki verin gitsin!…

 

KURTOĞLU’NUN SELAMI VAR

 

Gazeteniz Kocatepe’nin okurlarında sıkça “Kurtoğlu nerede?” sorusunu duyar olduk. Malumunuz olduğu üzere Kocatepe’nin 1. Sayfasının sağ alt köşesindeki “kısa-kısa” köşesinden sorunları, tespitleri dile getirmeye çalışan “Kurtoğlu” şehrimizin ilgi gören köşelerinden birisi.
“Korunması gerekli tescilli kültür varlığı” ilan ettiğimiz bu köşemiz her yıl Ramazan aylarında izne ayrılıyordu. Bu sene Ramazan ile seçim süreci birbirine eklendi. Gazetenin 1. Sayfasında hem haber, hem de reklam yoğunluğu başladı. Kocatepe’nin Yazı İşleri de Kurtoğlu’nun Ramazan iznini seçim sonuna kadar uzattı.
Hasılı; Kurtoğlu’nun soranlara selamı var. Seçimden sonra yerinde olacak inşaAllah…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti