Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

“Dost”, ayran markası olarak kalmasın

Murat Arısoy 22 Eylül 2016 Perşembe 11:16:46
 

Kanal 3 ekranlarında, AKÜ Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Profesyonel Koç ve Eğitmen Eren Gökyer ve bu fakir, sohbet ediyoruz. Her hafta Pazar günü saat 10’da yayınlanan sohbetimizin adı “Üçü Bir Arada Muhabbet”.
Bu fikir, 2015’in 1 Ocak’ında kitapla ile çayın buluştuğu bir “kafe”de çıktı. Türker Hoca, Eren Hoca ve ben olaylar üzerine konuşurken, “Bunu çeksek, koysak” dedik. Bu konuda İsmail Çavdar’la, 2011 yılında yayınladığımız “Haftalık” isimli konuşmalarımız, aklımda duruyordu. “Nasıl olur” diye tartışırken, ortaya Youtube isimli video paylaşım kanalı geldi. Peki bu sohbetimizi kim çekecekti? Sağolsun Hasan Akkaya da gönüllü olarak “Çekerim” dedi.
O günlerde başlayan sohbetimiz, Nail Azbay’ın girişimi ve Hülya Kasnak’ın incelemesiyle Kanal 3 ekranlarına taşındı.
“Üçü Bir Arada Muhabbet”in bir özelliği var: Muhabbeti oluşturan unsurlar, aynı zamanda Kocatepe Gazetesi’nde de yazı yazıyor.
Bunu not olarak belirttikten sonra, ilerleyelim.
Üçü Bir Arada Muhabbet’in geçen bölümünde “Dostluk”u konuştuk. Türker Hoca’nın “Vefa bir semt olarak kalmasın” sözü bende farklı çağrışımlara neden oldu. Program sonunda Eren Hoca, “Son bir mesajınız var mı” diye soracaktı, birkaç sohbettir böyle oluyordu. O sebeple program sonu mesajı hakkında düşünürken, birden çıkıverdi:
“Vefa bir semtten ibaret değilse, ‘Dost’ da ayran markası olarak kalmasın.”
Bu tür cümleler, internette çok dolaşır; ancak yukarıdaki cümlenin bütününü başka yerden duymadım. Ama duyulmuşsa da en azından böyle bir mesajla tekrarlamak yararlı olacaktır.
“Dostluk” üzerine muhabbetimiz, Eren Hoca ve Türker Hoca’nın örnekleriyle şekillendi, farklı boyutlardaki anlamlarla hemhal olduk.
Allah, dostlarımızı eksik etmesin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti