Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

EĞİTİMCİ VALİ HAKAN YUSUF GÜNER

Muharrem Günay 6 Nisan 2016 Çarşamba 14:00:02
 

Hem bir gazeteci hem de Ayza Kolleji müdürü olarak Geçen hafta valimiz Sayın Hakan Yusuf GÜNER’e bir nezaket ziyaretinde bulunduk. Sayın Valimizi Kalp Haftası’nda “SAĞLIK OLSUN” projesi kapsamında 13 Nisan 2015 günü saat 19.00 da “RAM” salonunda düzenlemiş olduğumuz proğrama davet ettik. Kendileri özel kalemlerine not ettirdiler.  Karşımızda bir bürokrattan öte bir eğitimci ve bir devlet adamı bulduk ve yiğitler, kahramanlar otağı, erenler, evliyalar, şehitler yatağı Afyonkarahisarımıza da böyle bir vali yakışır dedik.
Biz hem bir gazeteci hem de bir eğitimci olarak bu yazımızda Sayın Valimizin Eğitimci yönünü ön plana çıkarmak ve ilimizdeki eğitimdeki kaliteyi artırma adına başlatmış oldukları EKAP adlı projeye yer vermek istiyoruz. Eminim ki Sayın Valimizin başlatmış olduğu bu proje diğer iller için de bir örmek teşkil edecektir.
İlimiz  Afyonkarahisar’ın  TÜİK’in ‘İllerin Yaşam Boyu Eğitim Endeksi’nde 48’nci sırada yer aldığı, ilimizdeki eğitim seviyesinin Eskişehir, Isparta, Burdur gibi komşu illere rağmen düşük olduğu hepimizce malumdur. İlimizin iller bazındaki sıralamada alt sıralarda olmasının elbette çok çeşitli sebepleri vardır. Bu sebeplerin başında komşu illerimizdeki köylü nüfusunun ve tarımla uğraşan insan sayısının ilimiz Afyon’a göre oranı çok düşüktür. Sözgelişi ilimiz Afyon nüfusunun yüzde kırk beşi köylerde yüzde elli beşi şehirde yaşarken komşumuz Eskişehir’deki köylü nüfusunun oranı yüzde yirmi beşlerdedir. Yani Eskişehir’deki şehirleşme oranı çok fazla iken bizde gerilerdedir. Haliyle bu durum eğitimde etkisini hissettirmektedir. Yine sözgelişi Eskişehir, Denizli, Burdur’daki okullaşmada meslek liselerinin yeri az, Anadolu liseleri ve Fen liselerinin oranı fazla iken bizde durdum tersine olup bizde meslek lisesi oranı komşu illere göre daha fazladır.
İlimizin sıralamada alt sıralarda olması için elbette bunlar mazeret değildir. Biz eğitimciler Sayın valimizin başlatmış olduğu EKAP kapsamında belirli bir plan dâhilinde aşkla ve şevkle çalışır ve işimizi ciddiyetle yaparsak ilimizdeki eğitim kalitesini elbette artırır ve komşu illerle rekabet eder hale getirebiliriz. İşte bu işte sayın valimiz bizim ışığımız, önderimiz ve rehberimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir.
Afyonkarahisarımızdaki eğitim kalitesinin artması ve valimizin başlatmış olduğu EKAP PROJESİ’de özel öğretim kurumları ve Ayza Eğitim Kurumları olarak Özel Ayza Fen Lisesi Ve Özel Ayza Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) olarak bizde varız. Geçen yıla göre öğrenci sayısını üçe katlayan ve eğitimi ibadet anlayışı ve aşkıyla yapan bir kurum olarak her zaman valimizin yanındayız.
TEOG DENEME SINAVI YAPIYORUZ.
İlimizdeki eğitimde kalitenin artırılması adına Ayza Eğitim Kurumları olarak ilimiz merkezinde ve merkeze bağlı köy ve kasabalardaki ortaokullarda okuyan yaklaşık 4300 sekizinci sınıf öğrencisinin katılacağı bir TEOG deneme sınavının sponsorluğunu üstlendik bu deneme sınavını valiliğimizin onayı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği ile 7-8 Nisan tarihlerinde yapıyoruz.
ÖZEL ÖĞRETİM TEŞVİK EDİLMELİ
Ülkelerin kalkınmasındaki en büyük payın, nitelikli insan gücünde olduğunu da göz ardı etmek mümkün değildir; özel öğretim denince “Nitelikli eğitim” akla gelmektedir. Özel öğretim kurumlarının, devlet okullarının bazılarına oranla fiziki yapı bakımından, ders araç ve gereci bakımından ve personel bakımından daha avantajlı durumda olduğunu söylemek mümkündür. Özel okulların olumlu olarak nitelendirdiğimiz yönü, başarılı öğrenci yetiştirilmesidir. Bu okullarda tam gün eğitim-öğretim yapılmaktadır. Ders araç-gereç bakımından iyi donanımlıdırlar. Sınıflardaki öğrenci sayısı daha azdır. Bu nedenledir ki, öğrencileri daha başarılıdır. Ayrıca Özel Öğretim kurumları eğitime sağlamış oldukları finansal katkıyla devletin gücünü hafifletmektedirler.
Avrupa’da Özel Öğretim’in eğitim ve öğretimdeki payı yüzde yirmi beşlerin üzerindeyken Türkiye’deki bu oran yüzde üçler dolayındadır. Ülkemizdeki eğitim kalitesinin artması adına bu oranın hızla artması ve Avrupa seviyesine ulaşması ve özel öğretimin teşvik edilmesi gerekmektedir. Sayın Valimizin bu alanda da katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. Bize göstermiş olduğu ilgi ve alâkadan ötürü kendisine şükranlarımızı arz eder saygılar sunarız. Biz inanıyoruz ki valimizin önderliğinde en kısa zamanda ilimiz Türkiye genelinde ilk 20’ lerde yerini alacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti