Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

EĞİTİMDE “YAP-BOZ”A DEVAM – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 19 Nisan 2018 Perşembe 13:24:09
 

Liseye geçişte yeni sistemin getirilmesinin ardından sınavla öğrenci alacak nitelikli okullar Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nda yayımlandı. Kılavuz’da Afyonkarahisar merkez ilçeden 6 tane lise bulunuyor. Kuruluşundan bugüne dek büyük başarılara imza atmış ve ilimizin eğitim hayatına katkılar sunmuş Anadolu Öğretmen Lisesi’nin devamı olan Kamil Miras Anadolu Lisesi’ne bu listede yer verilmedi.
Diğer bir ifadeyle şehrin en gözde, başarılı öğrencileri bünyesinde bulunduran bir lise niteliksiz okul oldu. Haliyle tepki büyük.
Şimdi böylesine başarılı, bugüne kadar sınavla başarılı öğrencilerin seçilip alındığı, geçmişinde de büyük başarılar bulunan merkezi bir lisenin hangi kriterlere göre “niteliksiz okul” ilan edildiği merak ediliyor.
Eğitim ve idari kadrosu ile bugüne kadar hep “başarılı okul”, “sınavla öğrenci alan okul” iken, sınavla kabul ettiği öğrenciler halen bu okulda öğrenimini sürdürürken yapılan statü değişikliği kabul edilemiyor. Bu okuldaki öğrenciler yıllarca hazırlandıkları, ailelerinin büyük emek ve para sarf ettikleri sınavlarda başarı göstererek bu okula girmeye hak kazanmışlardı.
Okulun başarı çıtası il seviyesine göre oldukça yüksekti. Şimdi başarılı öğrencilerin yanına orta seviyedeki öğrenciler de gelecek. Kimse kimseyi kötülemenin, küçük görmenin derdinde değil. Herkes kendi çocuğunun, ilimizin başarılı öğrencilerinin heder edilmemesinin derdinde.
Ama ne yazıktır ki dağdan taştan ses var, İlin yöneticilerinden, siyasilerinden, Milli Eğitim camiasından ses yok. “Yaptık, oldu” tavrı var ve bu tavır emin olun ki büyük tepki doğuruyor.
Yıllarca bir eğitim kurumunu belli bir seviyeye getirmek için çalışıyoruz. Okulda başarıyı sağlamak için yıllarca emek, para harcıyoruz. Sonra bir günde alınan kararlarla belli bir seviyeye çıkardığımız bir eğitim kurumunun tüm bu kazanımlarını yok sayıyor, hiç ediyor, içerisindeki öğrencileri heder etmenin kapılarını aralıyoruz.
Birinin yaptığını, birisi bozuyor, arada olan veliler ve öğrencilere oluyor. Haliyle Afyonkarahisar’ın eğitim çıtası da yerlerde sürünüyor.
Ne kadar acı değil mi?

 

KUMARTAŞLI’YA HAKSIZLIK EDİLİYOR

 

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin çalışkan, başarılı ve sevilen Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı’nın, Dernek Genel Merkezi tarafından görevinden alındığı haberini öğrendiğimizde kelimenin tam anlamıyla “şok” olduk. İlk düşüncemiz; “eğer böylesi çalışkan, fedakar, sevilen bir başkan dahi şahsi çekişmeler için bu kadar kolay harcanabiliyorsa, vah bu sivil toplum kuruluşlarının haline” şeklinde oldu.
Kumartaşlı’nın görevinden alınmasıyla ilgili bildirimler Dernek Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde resmi makamlara iletildi. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, konunun doğru olduğunu, bu durumun Genel Merkez ile aralarındaki görüş ayrılığından kaynaklandığını bildirdi.
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi’nin 5 Mayıs’ta Ankara’da kongresi yapılacak. Bu kongrede Derneğin şimdiki mevcut genel başkanı Malül Gazi Jandarma albay Tamer Uran ile, Konya’daki dernek başkanı Malül Gazi Jandarma Başçavuşu Mustafa Işık arasında bir yarış yaşanacak.
Afyonkarahisar Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı seçim sürecinde Konya Başkanı’nın yanında yer aldı. Demokrasinin bir gereği olarak, açıkça, gizli saklı oyunlara başvurmadan, evirip çevirmeden safını belli etti. Anladığımız kadarıyla Kumartaşlı’nın bu açıktan aldığı tavır bugünkü bu “görevden alma” sürecine yol açmış oldu. “Vay sen misin rakip adayın yanında yer alan” diye düşünmüş olacak ki mevcut genel başkan Tamer Uran, Genel Merkez Disiplin Kurulu kararıyla Kumartaşlı’nın başkanlığını askıya aldı.
Kumartaşlı’nın görevinin durdurulma/dondurulma gerekçeleri ise ilgi çekici. 300’e yakın üyesi bulunan Dernek’in üyesi olan bir gazinin evraklarındaki bir eksiklik. Ve haftada bir gün dernek binasında çalışan bir şehit yakının çalışması için Genel Merkez’den izin alınmamış olması. Kumartaşlı’nın Başkanlığı’nın Genel Merkez tarafından dondurulmasının gerekçeleri bunlar.
Anlayacağınız eften-püften sebepler…
Yıllardır Afyonkarahisar’ın bağrına her ateş düştüğünde, her şehit haberiyle birlikte ilk başvurulan isim olan, canla-başla, delice bir gayretle hizmet etmeye çalışan, bu uğurda kendinden, ailesinden, mesaisinden, sağlığından ödün veren ve bu durumunu herkesin bildiği İsmail Kumartaşlı’ya yapılan bu tavır kelimenin tam anlamıyla haksızlıktır. Afyonkarahisar’da kendini bilen, Kumartaşlı’yı ve çalışmalarını tanıyan herkes aynı görüştedir. Şehit Aileleri ve Gazilerimizin ismini taşıyan, el üstünde tutulan bir derneğin kişisel çıkarlara, çekişmelere alet edildiğini görmek bizleri üzmektedir. Umuyoruz ki kısa sürede bu yanlışlık giderilecektir.

 

 

 

YAZIK, GÜNAH

 

Afyonkarahisar Belediyesi Dumlupınar Mahallesi’nde sonbahar ve kış aylarında yapılan altyapı çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmalarına başladı. Ekipler çalışırken yol kenarında park halinde olan araçlarla da mücadele etmek zorunda kaldı. Sahibine ulaşılanlar çektirildi. Ama park edilip, sahibiyle irtibat kurulamayanlar da oldu. Onlardan geriye de işte bu fotoğraf karesi kaldı. Şimdi bu aracın bulunduğu yere ayrı ekip gelecek, ayrı masraf edilecek, yeniden çalışma yapılacak. Yazık değil mi? Kurumların sorumluluğu var da, vatandaşın sorumlulukları yok mu?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER