Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

EN BÜYÜK NİMET İMAN VE HİDAYET NİMETİDİR

Muharrem Günay 8 Şubat 2018 Perşembe 13:48:02
 

Allah’ın bize verdiği nimetlerin en büyüğü hiç şüphesiz iman ve hidayet nimetidir. Bu nimet ahiret hayatının ebedi nimetlerini elde etmeye bir vesiledir. Onun içindir ki Yüce kitabımızın başında yer alan Fatiha suresinde “İhdinassıratalmüstegîm.” diye Yüce Allah’tan hidayet talebinde bulunup bizi sıratı müstegimde bulundurması için Allah’a dua edip, yalvarıyoruz.
Rivayet olunur ki İsa (as) cüzam hastalığına yakalanıp etleri dökülen, kör olan ve her tarafı çürüyüp perişan olan yatalak bir hastanın;
 “Mahlûkatın çoklarından beni üstün kılıp, faziletlendiren ve müptela olduğu belalardan bana sıhhat ve afiyet veren Allah’ıma hamdü senalar olsun.” diye dua ettiğini görünce “Sana gelmeyen bela mı kaldı?” diye sorar. Bunun üzerine hasta,
 “Ey Allah’ın nebisi! Her ne kadar benim vücudumun her tarafı yara bere ve çürük olsa da hamd olsun ki iman ve marifet sahibiyim.” Yani kalbim sağlam çürümedi ve imanımı muhafaza ediyor diyor.
Bu cevaptan çok memnun olan Hz. İsa hastanın iyileşmesi için Allah (c.)’ dua eder ve Alllah (c.)’ ta bu hastaya şifa verir.
Hz. Sehl’e birisi gelerek “Ya Sehl evime hırsız girdi. Kıymetli eşyalarımı çaldı.” diye şikâyet edince, mübarek zat “Dua et! Şükret ki nefis ve şeytan hırsızı kalbine girip imanını çalmamış.” diye onu hem teselli ediyor, hem de en büyük zayiâtın imanını kaybetmek olduğunu açıklamakla daha önemli bir konuya dikkat çekmiş oluyor. (Risale-i Kuşeyri, s. 226)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti